Προκήρυξη για τα τμήματα μετεκπαίδευσης για εργαζόμενους και ανέργους στον τουρισμό

 

Στην δημοσιοποίηση προκήρυξης για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης , που αφορούν εργαζομένους, αλλά και ανέργους στον τομέα του τουρισμού προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Τουρισμού.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν 33 τμήματα για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ρόδος, Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Άργος, Λουτράκι, Πύργος, Καλαμάτα.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στις πλατφόρμες των αρμόδιων εκπαιδευτικών δομών του Υπουργείου και θα διαρκέσει από τις 7 Ιανουαρίου έως τις 15 Ιανουαρίου 2021.

 

Διπλασιάζεται η συμμετοχή και ο χρόνος ανεργίας

Η καινοτομία της συγκεκριμένης προκήρυξης αφορά την αύξηση της συμμετοχής των ανέργων, καθώς διπλασιάζεται η σχετική ποσόστωση από το 20% στο 40%, και ταυτόχρονα αυξάνεται το όριο υπολογισμού του χρόνου ανεργίας για τη συμμετοχή στα προγράμματα, από τους 12 μήνες στους 18 μήνες, σύμφωνα με την πρωτοβουλία του Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%A3%CE%9C%CE%94465%CE%A7%CE%98%CE%9F-%CE%93%CE%9C%CE%A0