14ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Νίκος Τσελεμεντές" Το περίπτερο της Σαντορίνης με τα μέλη του Συλλόγου Εστία να ετοιμάζουν τα εδέσματα

Ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία σήμερα 24/9 το 14ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Νίκος Τσελεμεντές» στη Σίφνο

Με εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου και μεγάλο ενδιαφέρον για τα Κυκλαδίτικα Προϊόντα ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου το 14ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας « Νίκος Τσελεμεντές» στη Σίφνο. Το Φεστιβάλ άνοιξε τις πόρτες του στις 22/9 χαρίζοντας όπως κάθε χρόνο μοναδικές γευστικές εμπειρίες και στιγμές στο κοινό που το επισκέφθηκε.

Επισκέπτες στο 14ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Νίκος Τσελεμεντές"

Σύλλογοι και φορείς από όλες τις Κυκλάδες εμπλούτισαν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ και έδωσαν την δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν και να γευθούν τα τοπικά προϊόντα.

sdr

dav

sdr

sdr

Παιδικά μαγειρέματα και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις μαζί με μουσικές βραδιές διαδραματίστηκαν και θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ στο πλαίσιο του προγράμματος του Φεστιβάλ.

sdr

dav

Η Σαντορίνη στο 14ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας ” Νίκος Τσελεμεντές”

Το Δήμο Θήρας εκπροσωπεί ο Σύλλογος « Εστία Πύργου Καλλίστης» όπου ο Πρόεδρος M. Ζώρζος και εκπρόσωποι του βρίσκονται στη Σίφνο προκειμένου να συστήσουν τα προϊόντα στης Σαντορίνης στους επισκέπτες που συρρέουν κατά δεκάδες στα περίπτερα των Κυκλαδίτικων νησιών.

dav

Με την Πρόεδρο της Κοινότητας Πύργου Ρένα Φουστέρη να παρουσιάζει στο Φεστιβάλ τα παραδοσιακά μελιτίνια Σαντορίνης. Την ομάδα των χορευτικών της Εστίας με την συνοδεία της δασκάλας τους Αρτεμίας Δεναξά που θα χορέψουν σήμερα 24/9 και τα μέλη του συλλόγου που βοηθούν στην εξυπηρέτηση του περιπτέρου, η γνωριμία των επισκεπτών με τα προϊόντα της Σαντορίνης έγινε εύκολη υπόθεση και ελκυστική για τους επισκέπτες.

dav

Οι χορηγοί έβαλαν και αυτοί το δικό τους λιθαράκι καθώς η Ένωση Θηραϊκών Προϊόντων πρόσφερε κρασιά και τοπικά προϊόντα για να προβληθούν στο φεστιβάλ και το οινοποιείο Χατζηδάκη εμπλούτισε με την προσφορά των δικών του κρασιών τις επιλογές των επισκεπτών.
Κανείς ωστόσο δεν θα  δοκιμάσει μόνο τα κρασιά της Σαντορίνης χωρίς να γνωρίσει τους φημισμένους τοματοκεφτέδες που προσέφερε το εστιατόριο « Καλλίστη» του Πύργου. Όπως επίσης κανείς δεν θα φύγει από το περίπτερο της Σαντορίνης χωρίς να γλυκαθεί από τα μελετίνια του ζαχαροπλαστείου Π. Λειβαδάρου στο Μεγαλοχώρι.

 

dav

 

dav

Ο σύλλογος ” Εστία Πύργου Καλλίστη” έδωσε για μια ακόμη φορά το δικό της ουσιαστικό παρόν στο Φεστιβάλ εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο τον Δήμο Θήρας.

Ένα φεστιβάλ γεύσης χαράς και δημιουργίας χάρισε και χαρίζει μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες.

dav

Ευχαριστούμε την κ.Ευα Ρούσσου για την παροχή των φωτογραφιών από το 14ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας « Νίκος Τσελεμεντές» που  είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ 24 Σεπτεμβρίου στη Σίφνο.