H 1η μέρα του Santorini Experience στο Ακρωτήρι, σήμερα 24/9 ο Ημιμαραθώνιος «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας» στην Οία

μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε η διοργάνωση του Santorini Experience στο Ακρωτήρι όπου πραγματοποιήθηκε χθες 23/9 ο αγώνας δρόμου 5χλμ « Αριστείδης Αλαφούζος».

Οι κάτοικοι υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τους αθλητές ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλλά και το γεγονός ότι το Ακρωτήρι αποτέλεσε ένα από τα νέα σημεία διεξαγωγής των αθλημάτων.

Τουλάχιστον 90 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, ( 18 χώρες ανέφερε ο διοργανωτής της Active Media και αυτό μέχρι το τέλος της διοργάνωσης μεταβάλλεται) πήραν μέρος στον αγώνα δρόμου που διεξήχθη από τον Άγιο Ραφαήλ μέχρι τον Φάρο του Ακρωτηρίου. Οι αθλητές ερασιτέχνες και επαγγελματίες δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό και παρά την δυσκολία της διαδρομής τερματίσανε με χαμόγελο.

 

Το πρώτο χρυσό στην κατηγορία ανδρών απενεμήθη στον Σαντορινιό,  Στέλιο Δρόσο έναν ερασιτέχνη δρομέα. Όποιος μένει στην Σαντορίνη τον ξέρει σαν τον άνθρωπο που κάθε μέρα προπονείται. Στόχος του είναι ένας να περάσει στα παιδιά το μήνυμα ότι η άθληση είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή τους. « Το περίμενα ότι θα πάρω το χρυσό δήλωσε στο Santorini Magazine χαρακτηρίζοντας την διαδρομή εύκολη και αμέσως διόρθωσε…για μένα».

 

 

Το πρώτο χρυσό  στην κατηγορία γυναικών απενεμήθη στην Ελένη Ιακωβάκη κόρη του Ολυμπιονίκη Περικλή Ιακωβάκη.

 

Ολυμπιονίκες, ποδοσφαιριστές, ηθοποιοί – δρομείς ήταν εκεί. Η Αντιγόνη Ντιστριμπιώτη Πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ολυμπιονίκης, έδωσε την εκκίνηση του αγώνα διανύοντας τα πρώτα μέτρα μαζί με τους συμμετέχοντες , μια που βρίσκεται σε πρόγραμμα για να συνεχίσει την δική της προπόνηση το επόμενο διάστημα. Ο Αντώνης Νικοπολίδης ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής συμμετείχε στον αγώνα. Η Γιούλη Σκαφίδα ηθοποιός και δρομέας μεγάλων αποστάσεων που θα συμμετέχει σήμερα στον Ημιμαραθώνιο « Δαιδαλική Κόρη της Θήρας» και ήταν παρούσα δίνοντας στο Santorini Magazine την δική της άποψη για το πόσο σημαντική είναι η άθληση. Επώνυμοι και ανώνυμοι χάρηκαν την συμμετοχή τους στην πρώτη μέρα της διοργάνωσης είτε ως διαγωνιζόμενοι είτε ως θεατές.

Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα το παρόν έδωσε και η Περιβαλλοντική Οργάνωση Dive In Action μετρώντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εκδήλωσης. Οι συλλογή των πλαστικών και των απορριμμάτων από τον κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση εκτός από το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος ,  θα δώσει και σπουδαία στοιχεία χρήσιμα στο μέλλον και την υιοθέτηση καλών πρακτικών σε ανάλογες εκδηλώσεις.

 

Το Εθελοντικό διασωστικό Σώμα Σαντορίνης παρόν έτοιμο να συνδράμει αν χρειαστεί όπως κάνει άλλωστε όλο το καλοκαίρι στο νησί .

 

Επισκέπτες και αθλητές από όλο τον κόσμο έδωσαν το παρόν στο Santorini Experience 2022

 

 

“Το Ακρωτήρι αρχίζει να έχει την προσοχή  που του αξίζει” δήλωσε στο Santorini Magazine o Πρόεδρος του οικισμού Γουλιέλμος Μπάϊκας, αναφορικά με την επιλογή του Ακρωτηρίου στο Santorini Experience για την διεξαγωγή του αγώνα. Την χαρά του μοιράζονταν κάτοικοι και εκπαιδευτικοί του οικισμού, που ήταν παρόντες και αρκετοί από αυτούς συμμετείχαν και στον αγώνα. Οι επισκέπτες του νησιού ήταν επίσης μέρος του κοινού.

 

 

Μερικές στιγμές και δηλώσεις στο video που ακολουθεί , από την 1η μέρα του Santorini Experience του αγώνα δρόμου 5χλμ « Αριστείδης Αλαφούζος»

 

 

Ακόμα και ιππείς ήρθανε στην εκδήλωση δίνοντας μια διαφορετική νότα στην διοργάνωση.

 

 

Σήμερα 2η μέρα της διοργάνωσης θα διεξαχθεί ο Ημιμαραθώνιος « Δαιδαλική Κόρη της Θήρας» με αφετηρία την Οία στις 7:45

 

Ποια είναι η διαδρομή

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα γίνει στις 7:45πμ από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Οία περνώντας μέσα από τις μαγευτικές περιοχές του Ημεροβιγλίου και των Φηρών και οι δρομείς θα επιστρέψουν για τον τερματισμό τους στην Οία.

Οι αγώνες δρόμου της διοργάνωσης συνδιοργανώνονται με τον ΑΣ Ήφαιστο Θήρας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων.

25 Σεπτεμβρίου Ηφαίστειο – Κολυμβητική Διαδρομή «L & E Nomikos» 1,5 μιλίου από το Ηφαίστειο

Κολύμβηση από το Ηφαίστειο προς τον Όρμο Φηρών στο Santorini Experience (photo by Babis Giritziotis @ Santorini Experience)

Η τρίτη και τελευταία μέρα του SantoriniExperience θα είναι η Κυριακή 25 Σεπτεβρίου και περιλαμβάνει την Κολυμβητική διαδρομή «L & E Nomikos» 1,5 μιλίου από το Ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών.

Η εκκίνηση του αγώνα κολύμβησης είναι στις 10:00 πμ και αθλητές που θα συμμετέχουν θα κολυμπήσουν στη μοναδική κολυμβητική διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης μήκους 2,4 χλμ. Τη διαδρομή έχει σχεδιάσει ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα με Ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση, Νίκος Γέμελος και έχει την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Οι Τιμητικές Απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 12:00

Η συμμετοχή αναμένεται να είναι μεγάλη οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις διαδρομες ενώ η διοργάνωση θα  αποτελέσει το ερέθισμα να γνωρίσουν όλοι τον μοναδικό πολιτισμό της Σαντορίνης.

Το Santorini Experience,  αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του τμήματος Αθλητικού Τουρισμού της ActiveMedia Group.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού έχοντας ταυτόχρονα την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Το Santorini Experience έχει ενταχθεί στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2022 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.