Οι περιβαλλοντικές δράσεις που καθιστούν την Σαντορίνη πρώτη, μειώνοντας το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα

Το πρόγραμμα ” Plastic Free Greece” της Lidl Hellas κάτω από το” Ελλάδα χωρίς πλαστικά μιας χρήσης”, επισκέφθηκε και φέτος για δεύτερη χρονιά το νησί της Σαντορίνης πριν από λίγο καιρό .

Στόχος ήταν οι παράκτιοι και υποθαλάσσιοι καθαρισμοί στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά.

Στο βίντεο που δημιούργησαν για τις δράσεις αναφέρουν το είδος των απορριμμάτων που συνάντησαν, την ανησυχία τους αλλά και την σημαντικότητα αυτών των περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν καθώς αποδεικνύεται από τα ευρήματα ότι αυτό που κάνουν έχει νόημα.

«Υποθαλάσσιοι καθαρισμοί έγιναν στη Θηρασιά και σ’ έναν πολύ σημαντικό καθαρισμό στην Ερινιά, στο Βόρειο λιμανάκι του Ηφαιστείου» επισημαίνει ο Δημήτρης Καμπανός Εκπαιδευτής καταδύσεων υπεύθυνος της περιβαλλοντικής οργάνωσης Dive In Action.

Πραγματοποίησαν επίσης παράκτιους καθαρισμούς στην παραλία της Περίσσας και του Μονόλιθου. Στις συγκεκριμένες παραλίες βρέθηκε οι ομάδα και πέρυσι για τον ίδιο λόγο .

« Επιλέχθηκαν οι ίδιες παραλίες για να γίνουν οι παράκτιοι καθαρισμοί προκειμένου να εκτιμήσουμε τα ευρήματα να μπορέσουμε να κάνουμε τη σύγκριση και να εκτιμήσουμε την κατάσταση »αναφέρει η Κέλλυ Δοβλέτογλου CSR Consultant Lidl Ελλάς.

«Σε μια παραλία σαν την Περίσσα μια πολυσύχναστη παραλία βλέπουμε ότι τα απορρίμματα συνδέονται με την δραστηριότητα εδώ. Καλαμάκια από τους καφέδες τα πλαστικά ποτήρια με τα καπάκια τους μερικά σκοινιά που δένουν τις ξαπλώστρες. Βλέπουμε ότι τα απορρίμματα εδώ δεν είναι φερτά ούτε ήρθαν από τη θάλασσα είναι αυτά που άφησε πίσω του ο άνθρωπος όταν ήρθε να κολυμπήσει στη θάλασσα. Αυτό μας ανησυχεί γιατί η νομοθεσία χωρίς πλαστικά μιας χρήσης ξεκινά από τα συχνότερα ευρήματα της παραλίας» αναφέρει η Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, Αγγελική Κοσμοπούλου.

«Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι έχει νόημα αυτό που κάνουμε θα το συνεχίσουμε και σε άλλα νησιά μας. Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο σε Ρόδο Κέρκυρα και Κω» αναφέρει η Κέλλυ Δοβλέτογλου CSR Consultant Lidl Ελλάς.