Νέα παράταση για τα περιοριστικά μέτρα

Σταθεροποίηση ή και μείωση των κρουσμάτων βλέπει η κυβέρνηση με πιο αργούς ρυθμούς από όσο αναμενόταν σύμφωνα με την ενημέρωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Πέτσα.

Σε εθνικό επίπεδο δήλωσε ο κ.Πέτσας διαπιστώνονται περισσότερα εξιτήρια ασθενών στα νοσοκομεία. Ωστόσο πολλά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθούν να δέχονται σοβαρή πίεση.

 

Με αυτά τα δεδομένα το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απομακρύνεται χρονικά, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , ανακοινώνοντας την παράταση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου τις 6 το πρωί.

 

Τι λειτουργεί κατ’ εξαίρεση από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα super markets.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Η παράταση των γενικών υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη επεσήμανε ο κ.Πέτσας δηλώνοντας πως αυτά τα Χριστούγενννα θα υπάρχει και θα είναι ορατή η ελπίδα που φέρνει σε ολόκληρο τον κόσμο η επιστήμη.

Τα εμβόλια μπαίνουν στη διαδικασία της τελικής έγκρισης και θα είναι στη χώρα μας τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου την ίδια στιγμή που θα πάνε και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. αναλογικά με τον πληθυσμό και με το ίδιο κόστος που μέρος του θα καλύφθει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισήμανε ο Σ.Πέτσας.