Μίλα μου, ανώνυμη και δωρεάν υπηρεσία ψυχολογικής στήριξης

Στην περίοδο της πανδημίας όλοι έχουμε χάσει τον ύπνο μας, την ηρεμία μας ,την καθημερινότητα μας.

Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την νέα κατάσταση άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι.

Οι ειδικοί ψυχικής υγείας είναι δίπλα μας αυτή την περίοδο, με πολλούς τρόπους, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας , συνεδρίες μέσω τηλεδιασκέψεων και ότι άλλο μέσο διατίθεται προκειμένου να έρθουμε σε επαφή.

 

Τι είναι η πλατφόρμα milamou.gr

 

H πλατφόρμα milamou.gr φέρνει σε επαφή άτομα που χρειάζονται ψυχολογική στήριξη,  με εθελοντές επαγγελματίες ψυχολόγους και συμβούλους ψυχικής υγείας που βοηθούν ανιδιοτελώς .

 

180 εθελοντές ψυχολόγοι- σύμβουλοι, μέχρι στιγμής, έχουν προσφέρει δωρεάν 12.450 συνεδρίες σε άτομα που θέλησαν τη βοήθεια τους.

 

Στην πλατφόρμα εντάσσονται οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που κάνουν την αίτηση τους για να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος αξιολόγησης – έγκρισης, σε σχέση με την εγκυρότητα των στοιχείων , τόσο για την άδεια άσκησης επαγγέλματος όσο και την κλινική εμπειρία που έχουν ή το μεταπτυχιακό ή άλλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχουν παρακολουθήσει.

 

Τα άτομα που ζητούν ψυχολογική στήριξη έχουν την δυνατότητα μετά το τέλος της συνεδρίας να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο γίνεται αξιολόγηση της συνεδρίας. Έτσι δίνεται και μια εικόνα των παρεχόμενων υπηρεσιών, από τους χρήστες τόσο για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας όσο και για την πλατφόρμα.

 

 

Πως λειτουργεί η πλατφόρμα milamou.gr

 

1. Οι υποψήφιοι χρήστες κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα

 

2. Επιλέγεις έναν από τους 4 τρόπους που θέλεις να επικοινωνήσεις με τον εθελοντή ψυχολόγο-σύμβουλο ψυχικής υγείας.

  • Τηλέφωνο
  • What’s up
  • Skype
  • Viber

 

3.Επιλέγεις ημέρα και ώρα για το ραντεβού που θα κάνεις από το σπίτι σου

 

Έχεις αποκτήσει την δυνατότητα με 3 απλά βήματα να μιλήσεις με τον εθελοντή ψυχολόγο- σύμβουλο ανώνυμα και δωρεάν για το πρόβλημα σου.

Στην πλατφόρμα δίνεται η δυνατότητα συνεδρίας 30 λεπτών και μπορείς αν θέλεις να επιλέξεις για την επόμενη συνεδρία τον ίδιο εθελοντή ψυχολόγο – σύμβουλο υγείας ανάλογα με την διαθεσιμότητα των ραντεβού.

 

Αν ακόμη έχεις ερωτήσεις μπορείς να απευθυνθείς στο info@milamou.gr

 

Το milamou.gr,  σύμφωνα με την ταυτότητα του, δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της καραντίνας .

Μια πρωτοβουλία του ομίλου Enthoosia και των ιδρυτών του, Μίλτου Καμπουρίδη και Σάκη Τανιμανίδη , με σκοπό την παροχή ψυχολογικής στήριξης από εθελοντές επαγγελματίες ψυχολόγους προς όσους έχουν ανάγκη. 

 

Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι,  τέτοιες πρωτοβουλίες με την βοήθεια της τεχνολογίας με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στη σύγχρονη συνθήκη, είναι άξιες συγχαρητηρίων και ένα καλό παράδειγμα, πως η τεχνολογία μπορεί να υπηρετήσει τον άνθρωπο με τον καλύτερο τρόπο.

 

Καλή δύναμη σε όλους  αν νιώσετε ότι χρειάζεστε βοήθεια μην διστάσετε milamou.gr