Μετακινήσεις γιατρών νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού από το ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές

Την μετακίνηση ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού, από διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς ιδιωτικές κλινικές, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Στην καταγγελία τους αναφέρουν ότι « σήμερα με εντολή της διοίκησης του Νοσοκομείου«ΑΧΕΠΑ» (χωρίς καν ούτε ακόμα γραπτό εντέλλεσθε) μετακινούνται ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου προς την ιδιωτική κλινική «Κυανούς Σταυρός» (που μάλιστα δεν περιλαμβάνεται στις λεγόμενες «επιταγμένες») και με εντολή της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ μετακινείται ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό από διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την ιδιωτική κλινική «Σαραφιανού» ( Γενική Κλινική Λυσίμαχος).

«Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα» επισημαίνεται στην καταγγελία της ΟΕΝΓΕ « «δανείζει ειδικευόμενους γιατρούς και προσωπικό» από τα δημόσια νοσοκομεία που στενάζουν κάτω από το βάρος των ελλείψεων.

Και αυτά ενώ η κυβέρνηση αγνοώντας προκλητικά τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ, της ΕΝΙΘ και των υπόλοιπων Ενώσεων Νοσοκομειακών γιατρών, δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης»

Η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωση της τονίζει πως «Απαιτούμε να αρθούν άμεσα αυτές οι απαράδεκτες εντολές μετακίνησης».