Μήνυμα Eθνικής ομοψυχίας, αποφασιστικότητας και αισιοδοξίας από το Δήμαρχο Θήρας για την 28η Οκτωβρίου

“Από την Σαντορίνη, από την καρδιά της ελληνικής θάλασσας του Αιγαίου στέλνουμε παντού μήνυμα εθνικής ομοψυχίας ενότητας και αισιοδοξίας”, αναφέρει στο μήνυμα του για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας.

«Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνουν η θανάσιμη υγειονομική απειλή και οι μεγάλοι εθνικοί κίνδυνοι, γιορτάζουμε φέτος το έπος του ΄40.

Ανακαλούμε στη συλλογική μας μνήμη το βροντερό «ΟΧΙ» απέναντι στον φασίστα Ιταλό εισβολέα, τη νικηφόρα πορεία του στρατού μας στη Βόρεια Ήπειρο, τη σθεναρή μας αντίσταση απέναντι στην πανίσχυρη ναζιστική Γερμανία, την Εθνική μας Αντίσταση απέναντι στην τυραννία των κατακτητών. Όλα αυτά που υποχρέωσαν φίλους και εχθρούς να ομολογήσουν ότι «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Σήμερα, εμπνεόμενοι από τον ηρωισμό και τα ιδανικά εκείνης της γενιάς, οφείλουμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία.

Με ενότητα, υπευθυνότητα, πειθαρχία και υψηλό φρόνημα θα προστατεύσουμε την υγεία μας και τη ζωή μας από την πανδημία και θα υπερασπιστούμε στο ακέραιο τα εθνικά μας δίκαια από τις επιβουλές του σύγχρονου σουλτάνου Ερντογάν.

Από τη Σαντορίνη, από την καρδιά της ελληνικής θάλασσας του Αιγαίου, στέλνουμε παντού μήνυμα εθνικής ομοψυχίας, αποφασιστικότητας και αισιοδοξίας.

Οι δυσκολίες σύντομα θα ξεπεραστούν.
Οι Έλληνες ενωμένοι θα είμαστε και πάλι νικητές.
Όλοι μαζί θα βαδίσουμε στον δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης και της ευημερίας.
Χρόνια πολλά στην πατρίδα μας!
Χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!
Χρόνια πολλά στους Σαντορινιούς και τους Θηρασιώτες μας!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ»

 

Σχετικά με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου  δείτε το σχετικό δημοσίευμα

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στη Σαντορίνη