Μεγάλη η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών στη Σαντορίνη

Νέοι και παλιοί αιμοδότες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης, στην 58η εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε από τις 3 Οκτωβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου.

Συγκεντρώθηκαν 976 μονάδες αίματος, σε σύνολο 1.104 αιμοδοτών, ενώ 215 απ’ αυτούς ήταν νέοι αιμοδότες.

«Η Σαντορίνη και αυτή τη φορά έδειξε το μεγαλείο ψυχής που διαθέτουν οι κάτοικοι της. Η αθρόα συμμετοχή των αιμοδοτών και σ’ αυτό το προσκλητήριο αγάπης και ανθρωπιάς ήταν συγκινητική» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης.

Ευχαριστώντας τόσο τους φορείς που διέθεσαν τους χώρους για την διεξαγωγή των αιμοληψιών και το κλιμάκιο του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία που είχε την ευθύνη της αιμοληψίας ανανέωσε το ραντεβού για την άνοιξη του 2021.

Σε μήνυμα που εξέδωσε  για το αποτέλεσμα της εθελοντικής αιμοδοσίας  ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας αναφέρει:

“Για μία ακόμη φορά η Σαντορινιά κοινωνία απέδειξε το μέγεθος της κοινωνικής της ευθύνης.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 58η Εθελοντική Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 3 έως 11 Οκτωβρίου 2020.

Ο Δήμαρχος Θήρας συγχαίρει την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, το Κλιμάκιο Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» για την ανιδιοτελή τους προσφορά και κυρίως τους αιμοδότες κατοίκους του νησιού μας για την έμπρακτη εκδήλωση της αλληλεγγύης τους.

Η μαζική και αυθόρμητη ανταπόκρισή τους στο προσκλητήριο αγάπης, προσέφερε ελπίδα και ανακούφιση σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα.

Ο Δήμος θα συνεχίσει και στο μέλλον να συνδράμει ουσιαστικά, με κάθε πρόσφορο μέσο αυτή την υπέροχη ανθρωπιστική πρωτοβουλία”