Με 5 απευθείας πτήσεις στην Αθήνα η American Airlines και η United Airlines

Για την αύξηση των απευθείας πτήσεων προς τη χώρα μας, από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ διαβεβαίωσαν τον Υπουργό Τουρισμού Χ.Θεοχάρη οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών «American Airlines» και «United Airlines» καθώς.

Έχουν ήδη προγραμματίσει 5 απευθείας πτήσεις για την Αθήνα,  αναφέρει το Υπουργείο Τουρισμού.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στις ΗΠΑ,  είχε εκτενείς συζητήσεις με ανώτατα στελέχη των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών,  με κύριο αντικείμενο το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2021,την υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών και την απλοποίηση των διατυπώσεων ώστε να ενθαρρυνθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα κατά τους επόμενους μήνες.

 

Ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους εκπροσώπους της «American Airlines» και της «United Airlines», ο Υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης δήλωσε ότι:

«είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που έχει το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού στην αμερικανική αγορά. Μετά από τη «Delta Airlines», προχωρήσαμε σε ουσιαστικές συζητήσεις με τις άλλες δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, την ‘American Airlines’ και την ‘United Airlines’.

Οι εκπρόσωποι αμφοτέρων των αμερικανικών αερομεταφορέων μεταφέρουν μια εικόνα έντονου ενδιαφέροντος εκ μέρους του επιβατικού τους κοινού για ταξίδια στην Ελλάδα, με μεγάλο αριθμό κρατήσεων για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Είναι ενδεικτικό ότι η ‘American Airlines’ έχει προβλέψει για φέτος περισσότερες θέσεις για τη χώρα μας σε σχέση με το 2019. Αλλά και η ‘United Airlines’ ανακοίνωσε ότι προσθέτει ένα εντελώς καινούργιο δρομολόγιο, από την Washington DC προς την Αθήνα. Οι κινήσεις αυτές πιστοποιούν εμπράκτως ότι η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων για τους Αμερικανούς τουρίστες».

Πιο συγκεκριμένα, η «American Airlines» είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία η οποία συνδέει την Αθήνα με τρία διαφορετικα αεροδρόμια των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια). Η δε «United Airlines» δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη, καθώς η πτήση από Washington DC, που είναι μία καινούρια πτήση, μαζί με αυτή από το Newark, παρουσιάζουν πολύ καλή κινητικότητα σε σχέση με τις πωλήσεις.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι και των εταιρειών επεσήμαναν ότι η Ελλάδα παρουσιάζει το μεγαλύτερο ποσοστό ανάκαμψης από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.