“Μαύρο” στο Volcano TV – Καλημέρα κερές μου έμορφες….

Με ένα συγκινητικό μήνυμα ο παρουσιαστής και Δημοσιογράφος Παναγιώτης Μυτιληναίος,  για το  «μαύρο» που πέφτει στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Volcano TV μετά την αναπροσαρμογή των συχνοτήτων από την Digea,  από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα απόψε,  αποχαιρετά την συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού.

 

To πρόγραμμα του τοπικού σταθμού της Σαντορίνης,  δεν θα αναμεταδίδεται  από την Digea καθώς στο εξής θα χρησιμοποιούνται οι συχνότητες από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

 

Ο Παναγίωτης Μυτιληναίος σε ανάρτηση του προς τους τηλεθεατές αναφέρει:

 

“Καλημέρα κερές μου έμορφες….

καλημέρα παλικάρια θαλασσινά…

τελευταία μέρα σήμερα που θα μας βλέπετε και θα μας ακούτε από το volcano tv.

έτσι θα χαιρετήσω έμορφα τσοι μακρινές κερές μου που δεν θα με ακουν και θα με βλέπουν από αύριο….

Δύσκολη μέρα… θα τη βγάλουμε παρέα…..

όπως ησαρτάραμε παρέα όλες τσοι δύσκολες αμπασές έτσα δα θα σαρτάρουμε και τούτη….

Σηκωθείτε λοιπό… νιφτείτε πιάστε τη πιο όμορφη πεσκίρα σας…και κάτσετε να μας ακούστετε…..

Νάστε ατού….”

 

 

Αναφορικά με το τι συνέβη και φτάσαμε στο «Μαύρο» του σταθμού ο Παναγιώτης Μυτιληναίος σε έκτακτη εκπομπή με τον Δημήτρη Πράσσο μεταξύ άλλων αναφέρουν:

 

«Ο σταθμός λειτουργεί από το 1992 και μέχρι το 2000 λειτουργούσε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Το 2000 ήρθε στο Δήμο Θήρας ένα έγγραφο να δηλώσουν εγγράφως τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν στο νησί. Δηλώθηκαν 4 ραδιοφωνικοί σταθμοί.

 

Το κανάλι Volcano TV το συγκεκριμένο διάστημα είχε διακόψει τη λειτουργία του για μια βδομάδα για διοικητικούς λόγους, με αποτέλεσμα να μην δηλωθεί από τον τότε Δήμαρχο στη Νομαρχία, παρ’ ότι στην ουσία λειτουργούσε.

 

Από τότε όλοι οι σταθμοί λειτουργούν προσωρινά με βάση αυτό το έγγραφο καθώς κανένας δεν έχει κανονική άδεια λειτουργίας.

 

To 2004 προκηρύσσεται ο πρώτος διαγωνισμός για τα κανάλια όλης της χώρας και ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας καθώς ο σταθμός ήταν υπόλογος μετά από καταγγελίες για παράνομη εκπομπή σήματος. Το δικαστήριο επανειλημμένες φορές τουλάχιστον 10 έκρινε , καθώς γίνανε πολλά δικαστήρια για αυτό το λόγο, πως αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να επιλύσει η πολιτεία .

Το 2014 προκηρύσσετε εκ νέου ο διαγωνισμός.

 

“Το λάθος του Volcano TV” αναφέρουν οι Δημοσιογράφοι “ήταν ότι εμπιστευτήκαμε την πολιτεία “.

 

“Καταθέσαμε τον φάκελο για την λειτουργία του σταθμού που περιείχε μελέτες και τα σχετικά έγγραφα για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων του . Ωστόσο η αλλαγή του ονόματος του τηλεοπτικού σταθμού από Volcano TV  σε Volcano TV AE μας στέρησε το δικαίωμα της νόμιμης λειτουργίας του σταθμού”.

 

Αυτό συνέβη διότι με την αλλαγή του ονόματος στην ουσία « απεμπόλησαν» τα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας του σταθμού.

Το κανάλι λειτουργούσε συνέχεια όλα αυτά τα χρόνια.

 

Ξεκίνησε έτσι μια μεγάλη δικαστική προσπάθεια και με προσφυγή στο ΣτΕ, όπου ο τηλεοπτικός σταθμός δικαιώθηκε με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η Digea να εντάξει στη λίστα της και το VOLCANO TV.

 

Αυτό συμβαίνει και τώρα το 2020, με την διαφορά ότι δεν δόθηκε χρόνος να κινηθεί νομικά και πάλι ο σταθμός για να συνεχίσει να λειτουργεί.

 

Σημειώνεται ότι στον τηλεοπτικό σταθμό έχει εργαστεί πλήθος τεχνικών και δημοσιογράφων.

 

Ο νομικός σύμβουλος του σταθμού  ο κ. Παπανδρεόπουλος έκανε ότι ήταν νομικά δυνατόν. Δηλώνοντας ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα λειτουργίας του καναλιού είναι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και αρμόδιος  Υπουργός για τα ΜΜΕ Σ. Πέτσας.

 

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει καμία απάντηση στο αίτημα του Volcano TV.

 

Ο κ. Μυτιληναίος επισήμανε ότι κανένας Βουλευτής των Κυκλάδων από όλα τα κόμματα δεν έχει πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα τόσο σε κυβερνητικό όσο και αντιπολιτευτικό επίπεδο, εκτός από τον Επαρχο Θήρας Χ. Δαρζέντα.

 

Αναφορά έγινε και για τον κόσμο των Κυκλάδων που στέλνει μηνύματα συμπαράστασης από την ανακοίνωση του κλεισίματος του Volcano TV. Επισημαίνοντας ωστόσο ότι, ο κόσμος της Σαντορίνης συγκριτικά με τα μηνύματα των άλλων νησιών μέχρι στιγμής δεν στάθηκε τόσο σθεναρά απέναντι στην υπεράσπιση της λειτουργίας τους σταθμού”.

 

Εμείς να ευχηθούμε να κυλήσουν όλα ομαλά και να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία του σταθμού καθώς η πολυφωνία των ΜΜΕ είναι στοιχείο της Δημοκρατίας. Όσο και αν μας εκφράζουν ή δεν μας εκφράζουν οι απόψεις κάθε ΜΜΕ η λειτουργία τους είναι σημαντική .

 

«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»…Βολταίρος

 

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την έκτακτη εμπομπή του Π. Μυτιληναίου και του Δ. Πράσσου στον τηλεοπτικό σταθμό Volcano TV  ΕΔΩ