Κλείνει η Σαντορίνη λόγω κρουσμάτων?

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Σαντορίνης μετά από δημοσιεύματα,  τα οποία αναφέρουν ότι καταφθάνει στο νησί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργηθούν rapid tests,  για να διαπιστωθεί το επιδημιολογικό φορτίο στο νησί.

Την είδηση επιβεβαιώνει ο Δήμος Θήρας, μέσω της ανακοίνωσης- απάντησης του προς το Μ. Ορφανό με την οποία ζητήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί το θέμα των κρουσμάτων στο νησί.

Στην ανακοίνωση του ο  Δήμαρχος Θήρας Α. Σιγάλας μεταξύ άλλων αναφέρει πως “τις επόμενες ημέρες θα έρθει στο νησί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργήσει τεστ για να εκτιμηθεί η κατάσταση”.

Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο του νησιού νοσηλεύονται 4 άτομα  σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Θήρας  Β. Μαλαματένιο,  στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Volcano TV.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου τον Δεκέμβριο διενεργήθηκαν 180, rapid tests και μοριακά PCR, από τα οποία βρέθηκε 1 θετικό.

Τον Ιανουάριο  πραγματοποιήθηκαν 530 τεστ απ’ τα οποία τα 13 ήταν θετικά με το πρώτο να καταγράφεται στις 9 Ιανουαρίου . Αναμενόμενη χαρακτήρισε αυτή την αύξηση ο Διοικητής του Νοσοκομείου ωστόσο τις τελευταίες μέρες όπως επισήμανε παρατηρήθηκε  αύξηση των κρουσμάτων στο νησί γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Καμία φήμη δεν επιβεβαιώνεται για τοπικό lockdown καθώς δεν έχει εκτιμηθεί η κατάσταση.

Ο κορονοϊός συνεχίζει την πορεία του και ανεξάρτητα απ’ τις εξελίξεις των επόμενων ημερών οι κάτοικοι της Σαντορίνης πρέπει να προσέχουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας προκειμένου να προφυλαχθούν και να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Προσωπική υγιεινή – Μάσκες – Αποστάσεις και όχι συναντήσεις με φίλους και γνωστούς είναι  η συνταγή που πρέπει να τηρούμε όλοι για την ασφάλεια μας και φυσικά  για να αποφύγουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο περαιτέρω περιοριστικών μέτρων.