Α.Σιγάλας: Τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο νησί

 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκεφθεί το νησί τις επόμενες ημέρες αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Θήρας Α. Σιγάλας.

Ο Δήμαρχος Θήρας στην επιστολή του – απάντηση προς τον Μ. Ορφανό, ο οποίος ζήτησε να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί η πορεία της πανδημίας στο νησί, μεταξύ άλλων αναφέρει «Σας ενημερώνω δε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο νησί μας και θα διενεργήσει τεστ διάγνωσης του covid-19».

Ο Α. Σιγάλας επαινεί τον Μ. Ορφανό «για την άμεση αντίδραση του σε μια άστοχη και ελεγχόμενη σκοπιμότητα δήμοσια παρέμβαση που έγινε πρόσφατα από δημοτική παράταξη για το ευαίσθητο θέμα της πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού στο νησί μας»

Στην επιστολή του χαρακτηρίζει εύστοχη την παρατήρηση του Μ. Ορφανού ότι το ζήτημα αυτό δεν προσφέρεται για κανενός είδους παιχνίδια και μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Επισημαίνοντας ότι ο Δήμος έχει διαχειριστεί το θέμα της πανδημίας από την πρώτη στιγμή με απόλυτη υπευθυνότητα και σοβαρότητα και διατηρεί τον έλεγχο της κατάστασης αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα πρωτοβουλίες με στόχο την προληπτική αντιμετώπιση δυσμενών εξελίξεων.

Τονίζει ότι παρέχει τακτική ενημέρωση στους κατοίκους με απόλυτα αληθή και έγκυρα στοιχεία που λαμβάνει από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Αναφορικά με την σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρει πως «Θεωρώ όμως ότι η σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου μάλλον θα μεγενθύνει και θα τραγικοποιήσει το πρόβλημα παρά θα το τοποθετήσει στις πραγματικές του διαστάσεις.

Για το λόγο αυτό στο επόμενο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο που πρόκειται να συγκλιθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα υπάρξει στην ημερήσια διάταξη ως θέμα «η ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία της πανδημίας του covid-19 στη Σαντορίνη».

Με βάση και τα πρόσφατα στοιχεία από τους ελέγχους που θα πραγματοποιήσει ο ΕΟΔΥ θα μπορούμε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα της κατάστασης» καταλήγει η ανακοίνωση – απάντηση του Δημάρχου Θήρας Α.Σιγάλα.

 

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δημάρχου Θήρας Α. Σιγάλα:

 

“Αγαπητέ κύριε Ορφανέ,

Οφείλω καταρχάς να σας επαινέσω για την άμεση αντίδρασή σας σε μια άστοχη και ελεγχόμενης σκοπιμότητας δημόσια παρέμβαση που έγινε πρόσφατα από δημοτική παράταξη για το ευαίσθητο θέμα της πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού στο νησί μας. Όπως εύστοχα παρατηρείτε το ζήτημα αυτό δεν προσφέρεται για κανενός είδους παιχνίδια και για μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Έχει αναγνωριστεί από όλους ότι ως Δήμος έχουμε διαχειριστεί το θέμα της πανδημίας, από την πρώτη στιγμή, με απόλυτη υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Όχι μόνο διατηρούμε τον έλεγχο της κατάστασης αλλά κυρίως αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την προληπτική αντιμετώπιση δυσμενών εξελίξεων.

Αλλά και η ενημέρωση που τακτικά παρέχω ως Δήμαρχος βασίζεται απόλυτα σε αληθή και έγκυρα στοιχεία που λαμβάνω από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Στην τελευταία πρόσφατη δημόσια παρέμβασή μου και με βάση πάντα τα επίσημα στοιχεία τόνισα ότι «δεν νοείται χαλαρότητα και εφησυχασμός αλλά αντίθετα επιβάλλεται αυστηρή επιτήρηση στην εφαρμογή των μέτρων». Τόνισα δε ότι «προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, η υγειονομική θωράκιση του νησιού μας και η προετοιμασία μας εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου».

Έχουμε άλλωστε αποδείξει κατά την αρχική φάση της πανδημίας ότι δεν διστάζουμε, αν χρειαστεί, να πάρουμε μόνοι μας μέτρα προστασίας, αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Σας ενημερώνω δε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο νησί μας και θα διενεργήσει τεστ διάγνωσης του covid-19.

Επομένως κάθε περαιτέρω αναμόχλευση του θέματος, τη στιγμή μάλιστα που το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, το μόνο που προσφέρει είναι την πρόκληση ανησυχίας στην τοπική μας κοινωνία και την ενίσχυση κλίματος κινδυνολογίας, το οποίο ορισμένοι αρέσκονται να καλλιεργούν.

Παρά ταύτα δεν έχω αντίρρηση να συζητήσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τρόπο θεσμικό και συντεταγμένο όπως επιβάλει η σοβαρότητα του θέματος και το κύρος του Οργάνου.

Θεωρώ όμως ότι η σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου μάλλον θα μεγενθύνει και θα τραγικοποιήσει το πρόβλημα παρά θα το τοποθετήσει στις πραγματικές του διαστάσεις.

Για το λόγο αυτό στο επόμενο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο που πρόκειται να συγκλιθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα υπάρξει στην ημερήσια διάταξη ως θέμα «η ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία της πανδημίας του covid-19 στη Σαντορίνη».

Με βάση και τα πρόσφατα στοιχεία από τους ελέγχους που θα πραγματοποιήσει ο ΕΟΔΥ θα μπορούμε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα της κατάστασης ”.