Καταγγελία του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού της Σαντορίνης για την επίθεση της Αστυνομίας στους συναδέλφους τους

Σε καταγγελία προχώρησε και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας Νομού Κυκλάδων αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκαν οι συνάδελφοι τους από την αστυνομία κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας. Σε απάντηση στην απρόκλητη αστυνομική βία θα απαντήσουν με νέα πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου αναφέρει η ανακοίνωση.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Συνδικάτου

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και εγκληματική επίθεση της αστυνομίας εναντίον των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό έξω από το υπουργείο εργασίας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ και ο υπουργός εργασίας Κ. Χατζηδάκης απαντούν με ξύλο και συλλήψεις στους εργαζόμενους του κλάδου μας γιατί διεκδικούν την υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης εργασίας στα ξενοδοχεία, την εφαρμογή της Σύμβασης στον Επισιτισμό, την πληρωμή των κλεμμένων επιδομάτων προϋπηρεσίας και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

Η σημερινή εγκληματική επίθεση της αστυνομίας κατά την προγραμματισμένη κινητοποίηση και στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το συνδικάτο, είχε σαν αποτέλεσμα τους τραυματισμούς 2 συναδέλφων οι οποίοι προκλήθηκαν από τα δολοφονικά χτυπήματα των γκλοπ των αστυνομικών ενώ ένας εκ των δύο μάλιστα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και τη σύλληψη του προέδρου του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής Γιώργος Στεφανάκης και ο Νίκος Λαβαντσιώτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη «ΣΕΛΕΚΤ».

Μπορεί μετά την αποφασιστική και άμεση παρέμβαση εργαζομένων και σωματείων να αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, αλλά έγινε ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να διαλύσει με την βία τα σωματεία και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται ενώ επιδιώκει με αναίτιες συλλήψεις και εκφοβισμούς να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται στα σχέδια Κυβέρνησης, Ξενοδόχων και μεγάλων αλυσίδων εστίασης που θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζομένους σε δούλους για να διευρύνουν τα κέρδη τους.

Έγινε ξεκάθαρο ότι απέναντι μας έχουμε ένα κράτος εχθρικό που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, όπως ακριβώς ακούστηκε από τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως:

«Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες ΜΑΤ και καταστολή»

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!!!
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ” καταλήγει η ανακοίνωση.

Αντίδραση – Καταγγελία είχαμε και από τη ΓΣΕΕ η οποία αναφέρει:

 

Χρήση αστυνομικής βίας κατά εργαζομένων

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων κατά εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό, έξω από το Υπουργείο Εργασίας .

Την ώρα που οι εργαζόμενοι διαδήλωναν έξω από το Υπουργείο, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους, μεταξύ αυτών την επέκταση του επιδόματος ανεργίας των εποχιακά εργαζομένων, αστυνομικές δυνάμεις τους επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου στο κεφάλι και τις συλλήψεις δύο άλλων συναδέλφων.

Η Κυβέρνηση οφείλει να λύσει τα έντονα προβλήματα του κλάδου και να τηρηθεί επιτέλους η δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού για συνάντηση μ αυτόν το στόχο.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στον Τουρισμό Επισιτισμό και σε κάθε εργαζόμενο που δίνει τη μάχη του για τη διασφάλιση των εργασιακών του δικαιωμάτων.