Ηλεκτροκίνητη καρέκλα σκαλοπατιών παραχωρήθηκε στο ΕΚΑΒ Θήρας από την Γεωθήρα Μ.Α.Ε.

Στην προμήθεια δύο ηλεκτροκίνητων καρεκλών(φορείων) ανάβασης και κατάβασης σκαλοπατιών με ερπύστριες, προχώρησε η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.  στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

Το γεωλογικό ανάγλυφο και τα υπάρχοντα σκαλιά του μονοπατιού του Ηφαιστειακού- Γεωλογικού Πάρκου Νέας Καμένης δημιουργούσαν αντικειμενική δυσκολία για την ασφαλή μεταφορά ασθενών όταν προκύπταν περιστατικά  που  έπρεπε να μεταφερθούν με φορείο στις προβλήτες της Νέας Καμένης και στη συνέχεια στη Σαντορίνη.

Επιπλέον κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ Θήρας , αποφασίστηκε η δωρεάν παραχώρηση χρήσης του ενός από τα δύο ηλεκτροκίνητα φορεία στο ΕΚΑΒ Θήρας. Το ηλεκτροκίνητο όχημα αναμένεται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα περιστατικά που καλείται να μεταφέρει το ΕΚΑΒ  από  δύσβατα σημεία, όπως η Καλντέρα αλλά και αρκετά σημεία με σκάλες σε όλα τα χωριά του νησιού λύνοντας ένα από τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα των διασωστών. Την απόφαση έλαβε το ΔΣ της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Θήρας με στόχο την κοινωνική προσφορά προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σαντορίνης.

Την παράδοση στο ΕΚΑΒ Θήρας πραγματοποίησαν σήμερα  ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνης Σιγάλας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. κ. Ιωάννης Αργυρός στα γραφεία της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.

 ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΦΟΡΕΙΟΥ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΘΗΡΑΣ