Ιδρύεται η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήρας

 

Με προεδρικό διάταγμα ιδρύεται η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήρας που βρίσκεται υπό επεξεργασία στο ΣΤΕ και αναμένεται να εκδοθεί.

Σήμερα ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη όπου έγινε η αποτίμηση του έργου του Α.Τ. Θήρας και διαπιστώθηκε η συμβολή του στην τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης του νέου κορονοϊού και ο περιορισμός της παραβατικότητας στην Σαντορίνη.

Το Α.Τ. Θήρας έχει ενισχυθεί φέτος με την παρουσία του νέου Διοικητή και των Ομάδων ΔΙΑΣ, ΟΕΠΤΑ, ΟΠΚΕ και άλλων Διευθύνσεων συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ασφάλεια του νησιού.

Να σημειώσουμε ότι το Αστυνομικό Δελτίο αναφέρει καθημερινά συλλήψεις τόσο για υποθέσεις ναρκωτικών, κλοπών και άλλων παραβάσεων που συνδέονται με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας για τον νέο κορωνοϊό, ενώ σημαντικός είναι ο αριθμός των συλλήψεων αλλοδαπών στο αεροδρόμιο με πλαστά έγγραφα που προσπαθούν να μεταβούν σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες .

Στην ανακοίνωση του Δήμου Θήρας για την δημιουργία της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήρας επισημαίνεται ότι με την δημιουργία της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήρας ενισχύεται η ασφάλεια στη Σαντορίνη.