Η θάλασσα των Κυκλάδων και εμείς

Κατοικείτε στις Κυκλάδες μόνιμα ή εποχιακά; Επισκέπτεστε κάποιο Κυκλαδίτικο νησί τακτικά ή σκοπεύετε να περάσετε εκεί κάποιες σύντομες διακοπές το ερχόμενο διάστημα και θέλετε να έχετε ένα θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο; Έχετε λοιπόν τη δυνατότητα να μάθετε πώς να κάνετε τη διαφορά αναφέρει το CPF στην ανακοίνωση του για την σειρά διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του Cyclades Preservation Fund (CPF) για το φυσικό περιβάλλον των Κυκλάδων.

Στόχος είναι να σας  μεταφέρει έμπνευση και γνώση για τα σημαντικά και μοναδικά οικοσυστήματα και την άγρια ζωή των Κυκλάδων, ενώ σας καλεί, με απλούς τρόπους, να συνδράμετε στην προστασία τους.

Στη θεματική εκπαίδευση ‘Η θάλασσα των Κυκλάδων και εμείς’ που διοργανώνεται την Πέμπτη 11 Μαΐου στις 4μμ θα γνωρίσετε τα πολύτιμα λιβάδια Ποσειδωνίας και τη ζημιά που προκαλούμε σε αυτά άθελά μας μέσω της αγκυροβολίας σκαφών αναψυχής, μαθαίνουμε για τα ξενικά είδη των θαλασσών μας και πώς τα πολεμάμε με …το πιρούνι μας, ανακαλύπτουμε τα στέκια και τις αγαπημένες συνήθειες των θαλάσσιων χελωνών στις Κυκλάδες, πώς στηρίζουμε την περίθαλψή τους και τι κάνουμε όταν συναντήσουμε τραυματισμένη χελώνα στο νερό ή στην ξηρά.

Με την καθοδήγηση, την πολύτιμη γνώση και εμπειρία των εισηγητών μας, “βουτάμε” μαζί σας στη θάλασσα των Κυκλάδων και μαθαίνουμε τους θησαυρούς και τα μυστικά της ενώ προετοιμαζόμαστε για ένα πανέμορφο καλοκαίρι στα Κυκλαδίτικα νησιά αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ημερίδα θα  ανοίξει η Άννυ Μητροπούλου εκτελεστική διευθύντρια του Cyclades Preservation Fund (CPF), με συντονιστή τον Βαγγέλη Παράβα βιολόγο, επιστημονικό συνεργάτη του CPF

Κεντρικοί εισηγητές 

Μαρία Σαλωμίδη, ΕΛΚΕΘΕ με θέμα: Θαλάσσια Λιβάδια Ποσειδωνίας: σημασία, απειλές, προστασία
Νικος Δούμπας, iSea με θέμα: Pick the Alien – Υπεύθυνη κατανάλωση θαλασσινών και βρώσιμων ξενικών ειδών
Σοφία Λυκουροπούλου, Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου με θέμα: Οι θαλάσσιες χελώνες των Κυκλάδων

Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Για να εγγραφείτε μπείτε στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/CPFmovement και θα σας σταλεί εγκαίρως zoom link συμμετοχή