Γ. Μπόλας: Μεγάλη συμμετοχή στην 64η Αιμοδοσία Σαντορίνης . Τι συμβαίνει με τον γιατρό αιμοδοσίας στο Γ.Ν.Θήρας

Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα στο Γυμνάσιο του Εμπορείου η 64η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης διατηρώντας τον τίτλο της , ως μία από τις καλύτερες αιμοδοσίες στην Ευρώπη.

Εθελοντές όλων των ηλικιών συμμετείχαν στην αιμοδοσία δείχνοντας ότι η Τράπεζα αίματος Σαντορίνης έχει μέλλον και βαθιές ρίζες στην κοινωνία της.

 


Τα αποθέματα αυτή τη στιγμή για την χώρα μας είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο δηλώνει στο Santorini Magazine ο Διευθυντής Αιμοδοσίας του Κοργιαλένειου Μπενάκειο Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Γεώργιος Μπόλας. Η προσέλευση του κόσμου με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν εντυπωσιακή αυτή είναι και η εικόνα της Ελληνικού λαού όταν υπάρχει ανάγκη, ο κόσμος συμμετέχει. Σε συζήτηση που είχα με νέα παιδιά στο ΔΑΠΠΟΣ τις προηγούμενες ημέρες που συμμετείχαν στην αιμοδοσία, αναφέρει ο Γ. Μπόλας, είπαμε ότι είναι η στιγμή που αυτά πρέπει να πάρουν την σκυτάλη από τους μεγαλύτερους όπως και κάνουν, προκειμένου να συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία το έργο των εθελοντών Αιμοδοτών στην Σαντορίνη που εδώ και 30 χρόνια γίνεται με μεγάλη επιτυχία.

Χωρίς γιατρό Αιμοδοσίας το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας εδώ και ένα χρόνο

Η έλλειψη γιατρού στην Αιμοδοσία στο ΓΝΘ εδώ και ένα χρόνο και το σχετικό έγγραφο που έστειλε στην διοίκηση του Νοσοκομείου ο Γ. Μπόλας Διευθυντής του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την ευθύνη που έχει η διοίκηση πήρε μεγάλη δημοσιότητα . Στο συγκεκριμένο έγγραφο παραθέτει την νομοθεσία ζητώντας την πλήρωση της θέσης. Το σχετικό έγγραφο καταλήγει με την φράση « Από τούδε και εξής για ότι συμβεί υπεύθυνοι θα είναι το Γ.Ν. Θήρας και βέβαια οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Ο Γ. Μπόλας δήλωσε στο Santorini Magazine πως με νόμο υπεύθυνος για την Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Σαντορίνης , είναι το Κοργιαλένειο Μπενάκειο Νοσοκομείο και υπεύθυνος είναι εκείνος ως συντονιστής Διευθυντής της Αιμοδοσίας, αυτό που ζητάω με το έγγραφο μου είναι να εφαρμοστεί η νομοθεσία και να καλυφθεί η θέση του γιατρού αιμοδοσίας στο ΓΝΘ γιατί είναι θέμα ασφάλειας των μεταγγίσεων και των ασθενών.

Είχαν πει ότι θα είχε καλυφθεί η θέση μέχρι τέλος Μαρτίου είμαστε στο Μάϊο και η θέση είναι ακόμη κενή. Είχα μια συνάντηση με την Διοίκηση του Νοσοκομείου για το θέμα που όμως διαφωνήσαμε καθώς άκουσα πράγματα που δεν υπάρχουν στην ελληνική πραγματικότητα. Εγώ ζητάω να εφαρμοστεί ο νόμος, αυτό που μου ζητήθηκε από την διοίκηση είναι ανεφάρμοστο στην Ελλάδα και αυτή ήταν η διαφωνία μας, για αυτό και έστειλα στη συνέχεια το έγγραφο. Ζητάω απλά να εφαρμοστούν οι ισχύοντες νόμοι που έχουν ψηφιστεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις , καταλήγει. Ρωτήσαμε τον κ. Μπόλα ποια ήταν συγκεκριμένα η διαφωνία με την διοίκηση του νοσοκομείου αλλά δεν θέλησε να δώσει μεγαλύτερη έκταση στο θέμα.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Santorini Magazine η πρόταση που έγινε από το νοσοκομείο είναι να καλυφθεί το συγκεκριμένο κενό στην αιμοδοσία με τηλεϊατρική κάτι που είναι ανεφάρμοστο αυτή τη στιγμή τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη.