Η στέγαση των πυροσβεστών στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης σε εκκρεμότητα

Στο στάδιο «έγκρισης της μελέτης», βρίσκεται η δημιουργία του πυροσβεστικού σταθμού στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης ,σύμφωνα με την απάντηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στην επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Παπαναστάση, για το θέμα της στέγασης των πυροσβεστών στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης.

Η επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, αφορούσε τις απαράδεκτες συνθήκες στέγασης των πυροσβεστών που έχουν μετατεθεί στη Σαντορίνη.

Στην ανακοίνωση της ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ αναφέρεται ότι, ο υφυπουργός απέφυγε να μιλήσει για την αμεσότητα του προβλήματος, καθώς οι πυροσβέστες φιλοξενούνταν, μέχρι και τις 31 Οκτώβρη, σε σπίτι που παραχωρήθηκε από ιδιώτη και βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθούν στο δρόμο.

Δεν είπε το παραμικρό για τις μεγάλες ευθύνες της «Φράπορτ», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάπτυστης σύμβασης για την παραχώρηση του αεροδρομίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2017 και η οποία έχει δημιουργήσει το πρόβλημα.

 

Ο υφυπουργός εκτίμησε, χωρίς να πει πού συγκεκριμένα στηρίζει την εκτίμησή του, ότι θα υπάρξει λύση του προβλήματος μέχρι τις αρχές του 2021, αναφέρεται στην ανακοίνωση και μπορείτε να δείτε και στον σχετικό σύνδεσμο από την συζήτηση στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης περιέγραψε τη στεγαστική «οδύσσεια» των πυροσβεστών που έχουν μετατεθεί, παρά τη θέληση τους, στο ιδιωτικοποιημένο αεροδρόμιο, λέγοντας ότι αρχικά διέμεναν σε απαράδεκτα οικήματα μέσα στο αεροδρόμιο, στη συνέχεια σε κοντέινερ και μετά σε τουριστικά καταλύματα, άλλα το καλοκαίρι και άλλα τον χειμώνα, ανάλογα με την τουριστική κίνηση, καταβάλλοντας σχεδόν το μισό τους μισθό.

Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να δώσει λύση το Φλεβάρη που ανανεώθηκε η σύμβαση, περιλαμβάνοντας ρήτρα υποχρέωσης να χρηματοδοτήσει η «Φράπορτ» τη στέγαση των πυροσβεστών που υπηρετούν στο αεροδρόμιό της.

Υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα του γερμανικού ομίλου χωρίς να καλύπτει τις ανάγκες των πυροσβεστών, συμβάλλοντας και με αυτό τον τρόπο στην υψηλή κερδοφορία της.

Ενώ στηλίτευσε τη στάση της τοπικής διοίκησης, η οποία δεν διέθεσε δωρεάν χώρους στέγασης όπως είχε υποσχεθεί, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ.

 

Τι δείχνει το ρεπορτάζ

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Santorini Magazine το έργο της κατασκευής του πυροσβεστικού σταθμού στη Σαντορίνη, είναι στο τελικό στάδιο και οι εκτιμήσεις είναι ότι θα παραδοθεί έως το τέλος του χρόνου, στην χειρότερη περίπτωση τον Ιανουάριο του 2021 .

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Ν.Χαρδαλιάς , απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, γνωρίζοντας απολύτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται το έργο στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης,  αλλά δεν θεώρησε απαραίτητο να δώσει διευκρινίσεις  στον Βουλευτή. 

Σας παραθέτουμε φωτογραφίες από το στάδιο που βρίσκεται το έργο της δημιουργίας του Πυροσβεστικού σταθμού στο Αεροδρόμιο της Σαντορίνης , χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αυτό θα λύσει το πρόβλημα της στέγασης των πυροσβεστών όταν αυτό ολοκληρωθεί .