Η Σαντορίνη εν μέσω καραντίνας

Δύσκολες οι μέρες που διανύουμε όλοι μας.

Άσχημες ειδήσεις, απαγορεύσεις και περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας, απώλειες σε πολλά επίπεδα. Δεν έχουμε και πολλούς τρόπους να αντιδράσουμε, μπορούμε όμως να επιλέξουμε να ακούμε όσο γίνεται λιγότερες ειδήσεις, για όλα αυτά που συμβαίνουν . Ας περιοριστούμε στις «απαραίτητες».

 

Μπορούμε να δώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας να αποφορτιστεί, να εκμεταλλευτούμε την επιλογή της καθημερινής άσκησης για παράδειγμα.

Ας το δούμε σαν μια ευκαιρία να δούμε τις ομορφιές του νησιού.

Να ακούσουμε τη φύση, που επιτέλους μπορούμε, λόγω της απουσίας του θορύβου απ’ τα αυτοκίνητα και τις καθημερινές δραστηριότητες.

Έχουμε την τύχη να μένουμε σ ένα πανέμορφο νησί με ατέλειωτες φυσικές ομορφιές. Κάθε γειτονιά κάθε χωριό έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, ανακαλύψτε τες αν δεν τις ξέρετε ήδη και απολαύστε τον τόπο που τόσο απλόχερα μας χαρίζει την ομορφιά του.

Σίγουρα είμαστε όλοι πιεσμένοι και σίγουρα μας ακολουθούν και πολλά προβλήματα, το πιο αποτελεσματικό φάρμακο όμως είναι η φύση, έστω και για λίγο θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

 

Παρατηρείστε γύρω σας τη ζωή, τα πουλιά και τα ζώα έχουν ξεθαρρέψει πάλι και κάνουν την εμφάνιση τους πιο έντονη, αφού απουσιάζουν οι κίνδυνοι που καραδοκούν καθημερινά υπό κανονικές συνθήκες.

Παρατηρείστε τη φύση είναι αλλιώς, αν και πρώτες μέρες καραντίνας για δεύτερη φορά.

Με αφορμή την καθημερινή μας έξοδο για άθληση, είδαμε κάποια σημεία του νησιού με άλλο μάτι.

 

Αντί να σας δείξουμε τους άδειους δρόμους του νησιού λόγω της απαγόρευσης, αποφασίσαμε να σας δείξουμε τις ομορφιές του.

 

Σας προσκαλούμε να κάνετε το ίδιο και εσείς και να μας στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες, από τις δικές σας βόλτες να τις δημοσιεύσουμε, να αναφέρετε τον σημείο του νησιού που επισκεφθήκατε και αν θέλετε να κάνετε και μια μικρή περιγραφή.

Οι εικόνες από τις δικές σας διαφορετικές ματιές, θα δώσουν την δυνατότητα στους αναγνώστες του Santorini Magazine να ταξιδέψουν στη Σαντορίνη και τα άλλα νησιά, μέσα από σας, γνωρίζοντας τα μυστικά του τόπου.

Έτσι όταν τελειώσουν όλα αυτά τα άσχημα, θα ξέρουν ακριβώς τι να έρθουν να δουν στο μαγικό νησί του ηφαιστείου και όχι μόνο.

Εμείς θα κάνουμε την αρχή εσείς μπορείτε να στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες στο email: contact@santorinimagazine.gr ή  στη σελίδα μας στο FB 

Δεν είναι απαραίτητο να βγείτε για φωτογράφιση, για παράδειγμα αυτή είναι μια φωτογραφία που τραβήχτηκε σταματώντας  στο βενζινάδικο. Το καστέλι στο χωριό Πύργος έστεκε υπέροχα μέσα στα χρώματα του δειλινού, έτσι αποτυπώθηκε.

Πύργος – Σαντορίνη

 

Σ’ έναν σύντομο περίπατο στο Μεγαλοχώρι απ’ την μεριά της Καλντέρας

Το Ηφαίστειο από το Μεγαλοχώρι , Σαντορίνη

 

Αυτή είναι μια φωτογραφία που μας έστειλε η Δήμητρα, αναγνώστρια του Santorini Magazine από την δική της βόλτα, στο αγνάντιο της Αρχαίας Θήρας, στο Καμάρι.

Αρχαία Θήρα – Καμάρι, Σαντορίνη

 

Φωτογραφίζοντας από ψηλά, το Ξωκλήσι της Ζωοδόχου πηγής στο Καμάρι, από την Δήμητρα αναγνώστρια του Santorini Magazine

                                              Εκκλησία  Ζωοδόχος Πηγή, Καμάρι Σαντορίνη

 

Περιμένουμε με χαρά τις δικές σας εικόνες στο contact@santorinimagazine.gr και στη σελίδα μας στο FB Santorini Magazine .