Η επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις.

Σάλο έχει προκαλέσει η επίθεση στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη, που κάνει το γύρο του διαδικτύου μέσω των κοινωνικών δικτύων, με έντονες αντιδράσεις τόσο από τους πολίτες όσο και από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Υπουργό Παιδείας.

Στην φωτογραφία που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου εμφανίζεται ο Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ να του κρεμάνε πινακίδα στον λαιμό που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις» μετά την έφοδο που κάνανε την Πέμπτη το πρωί στο γραφείο του.

Ποιο ήταν το «παράπτωμα» του Πρύτανη που υπέστη αυτόν τον εξευτελισμό

Οι «αναρχικοί» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους αιτιολογώντας την αποτρόπαια πράξη τους ότι «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ» και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων».

Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις.

Πόσο μακριά είναι από αυτή η φράση αυτή η πράξη? Μήπως πρέπει κάποιος να τους ξεκαθαρίσει ότι η αλητεία δεν είναι αναρχία?

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση τους αναφέρουν «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο» και εξηγούν ότι «Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων».

Όπως ήταν αναμενόμενο,  η συγκεκριμένη πράξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοϊδη  ο οποίος σε δήλωση του αναφέρει:

«Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη.

Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες.

Οι δημοκράτες αγανακτούν.

Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν.

Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει».

Αποτρόπαια χαρακτήρισε την συγκεκριμένη πράξη και η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως σε ανακοίνωση της.

«Η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κυκλοφόρησε σήμερα από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι αποτρόπαια.

Η Κυβέρνησή μας αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, προβλέποντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο. Και ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας.

Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του Πρύτανη.

Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, Πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή, μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο».