“Φωνή λαού οργή θεού” μαζικές πορείες από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα

Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων δεκαετιών πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα από την ΑΔΕΔΥ , τα Εργατικά Κέντρα, τις Ενώσεις, τους φορείς, οργανώσεις,  τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους φοιτητές και τους μαθητές, ζητώντας απονομή δικαιοσύνης για το έγκλημα στα Τέμπη.

Μόνο στην Αθήνα υπολογίζεται ότι οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τις 60.000, από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα.

 

«Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη»

 

«Να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων»

 

 «8 Μάρτη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Οι ζωές μας μετράνε»

 

“Αποδείχθηκε ότι για αυτούς που κυβερνούν όλοι εμείς είμαστε αναλώσιμοι» κατήγγειλε ο Κώστας Γενηδούνιας, πρόεδρος του Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. Υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις και τις παρεμβάσεις των σωματείων, που «δεν βρήκαν απέναντι τους μόνο κλειστά αυτιά, αλλά και αποφάσεις που έβγαζαν παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και υποχρεωτικές μετατάξεις 3.500 εργαζομένων το 2010».

«Δεν ξεχνάμε αυτό που έγινε στα Τέμπη. Δεν θα ξεχάσουμε αυτούς που ευθύνονται για αυτό το έγκλημα», τόνισε.

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην είναι γεμάτος οργή και αγανάκτηση», είπε ο Ηλίας Τρεβλός, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, και κάλεσε η δικαιολογημένη οργή να γίνει αγώνας. «Παλεύουμε για να μην είμαστε το λάδι στη μηχανή του κέρδους», σημείωσε αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των σωματείων των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο.

«Θέλουμε εργασία με ασφάλεια, θέλουμε ζωή με ασφάλεια», τόνισε.

Διαδηλωτές με κόκκινα χέρια και λευκά ρούχα αναπαριστούσαν την τραγωδία και άλλοι κρατούσαν ταμπλό  με τις φωτογραφίες θυμάτων.

«Είμαστε η φωνή των νεκρών»

 

« Η οργή δεν φιμώνεται»

 

«Χρωστάμε ενός λεπτού κραυγή για κάθε στιγμή που σιωπήσαμε»

 

« Δεν ήτανε ανθρώπινο λάθος ήταν πολιτικό έγκλημα»

 

Αυτά είναι μερικά από τα πανό των  μαθητών που συμμετείχαν στην πορεία με τους καθηγητές και τους δασκάλους τους. Εργάτες, μαθητές , εκπαιδευτικοί , πλήθος κόσμου  διαδήλωσε σήμερα ζητώντας την άμεση απόδοση ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών. Να αποδοθούν ευθύνες σε όλους αυτό είναι το αίτημα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

 

 

 

 

 

Μαζική ήταν και η συγκέντρωση στο κέντρο των Φηρών στη Σαντορίνη

 

Oι μαθητές των Λυκείων και των Γυμνασίων της Σαντορίνης ήταν παρόντες, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία των Φηρών, ένωσαν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους στον τουρισμό, τους καθηγητές τους, τις γυναίκες, τους εργαζόμενους στον Δήμο και με όσους συμμετείχαν στην διαμαρτυρία  για την μοιραία σύγκρουση των τρένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Επαρχείας Θήρας στη διάρκεια της κινητοποίησης “καταδικάστηκαν οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το διαρκές έγκλημα στο σιδηρόδρομο.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν  το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων, η ΟΓΕ Ομάδα Σαντορίνης, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, η ΕΛΜΕ Θήρας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων στις παρεμβάσεις τους ανέδειξαν την πολιτική της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων ως τους ενόχους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

 


Ελπιδοφόρα, ήταν η πρωτοφανής συμμετοχή μαθητών που έδωσαν το κλίμα και τον παλμό της συγκέντρωσης που με τα νιάτα τους, τη φρεσκάδα τους, την καθαρή ματιά τους διαδήλωσαν φωνάζοντας ότι «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, δε θα συγκαλυφθεί» και «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», γυρίζοντας την πλάτη τους στις αποπροσανατολιστικές φωνές, βάζοντας στο στόχαστρο τους πραγματικούς υπεύθυνους”.

 

Mε πληροφορίες ecozen,24/7,

 

Photo( κεντρική) : Chris  Avramidis