Δήμος Θήρας: Άνοιξε ο δρόμος για την ενδιάμεση λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων

” Άνοιξε ο δρόμος για την ενδιάμεση λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων και ταυτόχρονα διευκολύνεται η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ”, με αυτόν τον τίτλο ο Δήμος Θήρας ενημερώνει με ανακοίνωση του για τις εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση το ΥΠΕΝ θα καταθέσει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή νομοθετική διάταξη με την οποία οριοθετείτε το σημείο που θα εγκατασταθεί η μονάδα μεταβατικής διαχείρισης αστικών αποβλήτων.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δήμου Θήρας

 

“Η αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής για εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο πρόβλημα των απορριμμάτων και η βούληση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου  Περιβάλλοντος και Ενέργειας να συμβάλει καθοριστικά στην άρση των διαδικαστικών εμποδίων, έφεραν αποτέλεσμα!

Έτσι, μετά από μακρά περίοδο διαβούλευσης, με πρωτοβουλία του Υ.Π.ΕΝ, εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή νομοθετική διάταξη, με την οποία επιτρέπεται σε τμήμα της περιοχής “Αλωνάκι”, το οποίο οριοθετείται, να εγκατασταθεί μονάδα μεταβατικής διαχείρισης αστικών αποβλήτων (η λεγόμενη μεταβατική φάση).

Η συγκεκριμένη μονάδα, της οποίας οι εγκαταστάσεις θα είναι μη μόνιμες, θα λειτουργήσει μέχρι την υλοποίηση και την έναρξη της λειτουργίας του έργου της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης και Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) και για διάστημα μέχρι 5 χρόνια.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη ο Δήμος Θήρας θα προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση της ενδιάμεσης φάσης της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ταυτόχρονα θα εντείνει την πίεση προς το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να  χορηγηθεί η απαραίτητη έγκριση για την δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, προϋπολογισμού 4.025.000 ευρώ.

Η Δημοτική Αρχή διεκδικεί τεκμηριωμένα, επιτυγχάνει συναινέσεις και υλοποιεί σταθερά το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης”.