Έχει περάσει σε άλλα χέρια το ακίνητο της Εθνικής Τράπεζας στα Φηρά

Την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου της Εθνικής Τράπεζας στα Φηρά, γνωστοποιεί με ανακοίνωση της η Μαρία Π. Αργυρού επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας.

Η κ. Αργυρού μεταξύ άλλων επισημαίνει πως το κτήριο που στεγάζεται μέχρι σήμερα η Εθνική Τράπεζα έχει αλλάξει ιδιοκτήτη εδώ και μια δεκαετία, όπως και 316 άλλα ακίνητα ιστορικής αξίας για την Εθνική Τράπεζα και το Ελληνικό κράτος.

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση καθώς είχε τοποθετηθεί για το θέμα της μεταφοράς του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας από τα Φηρά προτείνοντας να δοθεί το κτήριο στο Δήμο Θήρας και να μετατραπεί σε Πολιτιστικό Κέντρο.

Σας παραθέτουμε την επιστολή της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας Μ.Π. Αργυρού

«Να ποιοί είναι όλοι τους….

Σε συνέχεια της από 20/11/2020 ανοικτής επιστολής σχετικά με την πρότασή μου να παραχωρηθεί στο Δήμο το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στα Φηρά αφού θα παύσει η λειτουργία του, οφείλω να κάνω γνωστά τα παρακάτω και ο καθένας ας αντλήσει μόνος του συμπεράσματα .

Μετά από τις επαφές που είχαμε με την Διοίκηση αλλά και από την έρευνά μας, δυστυχώς το εδώ ιστορικό κατάστημα της τράπεζας, έχει πωληθεί εδώ και δεκαετία στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ .

Για το τι εστί αυτή η εταιρεία , η μετονομασία της σε PRODEA, το διοικητικό της συμβούλιο, το χαρτοφυλάκιο της με πάνω από 316 ακίνητα ιστορικής αξίας για την Εθνική Τράπεζα και το Ελληνικό κράτος, κ.λ.π είναι πολύ εύκολο κανείς να τo βρει.

Το λυπηρό όμως για μένα προσωπικά , ως πρώην εργαζόμενη στο κατάστημα αυτό και μέλος τότε του Συλλόγου των Υπαλλήλων της ΕΤΕ είναι ότι, πρόεδρος αυτής της εταιρείας υπήρξε κατά τη σύστασή της, ο διατελέσας πρόεδρος του Συλλόγου μας ( 1985) , πρόεδρος της ΓΣΕΕ (1993-1996) και μετέπειτα βουλευτής (1996) και υπουργός του ΠΑΣΟΚ (2001) , Χρήστος Πρωτόπαπας.

Οι διαχρονικές πολιτικές ευθύνες βαραίνουν όλους τους μέχρι σήμερα κυβερνώντες .

Όχι μόνο αυτούς, που επί των ημερών τους διεπράχθη το σκάνδαλο αυτό (περί σκανδάλου πρόκειται όταν πωλήθηκαν όλα σχεδόν τα νεοκλασικά κτίρια της ΕΤΕ και με τι τρόπο) αλλά και αυτούς , που επί των ημερών τους συγκαλύφθηκε.

Τα σχόλια περιττεύουν. Τα συμπεράσματα δικά σας….» καταλήγει της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας.