Εώς την 1 μετά τα μεσάνυχτα delivery από τα super & mini markets. Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Nέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) εκδόθηκε με τις τροποποιήσεις που ανακοινώθηκαν για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η ΚΥΑ που έχει ισχύ για το σύνολο της Χώρας έως τις 30 Νοεμβρίου προβλέπει από σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 τα εξής:

 

  • Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. super market, minimarket, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20.30.

 

  • Ειδικά, για τις υπεραγορές τροφίμων (supermarket) και τα mini market διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες delivery και μετά τις 20.30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

 

  • Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν όλο το 24ωρο.

 

  • Σημειώνεται ότι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173)

Αναλύονται επίσης τα προϊόντα που  δεν μπορούν να πωλούνται πλέον από τα σούπερ μάρκετ με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Περιορισμός στην πώληση ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης από τα super markets

 

Σχολές οδηγών

 

Για τις σχολές οδηγών όλων των βαθμίδων προβλέπεται:

  • Αναστολή λειτουργίας, σύμφωνα με την από 12.11.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊούCOVID-19.

 

  • Εξαιρούνται για τις ανάγκες εκπαίδευσης και εξέτασης (θεωρητικής και πρακτικής) υποψηφίων οδηγών λεωφορείων και φορτηγών, συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης για τα Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, με τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως πέντε (5) εκπαιδευόμενων.

 

  • Αναστολή διενέργειας θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.

 

  • Στις περιπτώσεις κατ’ εξαίρεση επιτρεπόμενης λειτουργίας, ωράριο λειτουργίας έως τις 20.30.

 

ΚΤΕΟ

Για τις Υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων οδικών μεταφορών προβλέπονται:

  • Αναστολή λειτουργίας, σύμφωνα με την από 12.11.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊούCOVID-19, εξαιρουμένων αποκλειστικά των Δημόσιων και Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) που διαθέτουν εγκεκριμένη – αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων για τον τεχνικό έλεγχο φορτηγών και λεωφορείων αυτοκίνητων οχημάτων.

Στις περιπτώσεις κατ’ εξαίρεση επιτρεπόμενης λειτουργίας:

α) μέγιστος αριθμός ατόμων σε αναμονή: εννέα (9) άτομα

β) προσέλευση μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων και επίδειξη του σχετικού καταλόγου στα ελεγκτικά όργανα.

  • Στις περιπτώσεις κατ’ εξαίρεση επιτρεπόμενης λειτουργίας, ωράριο λειτουργίας έως τις 20.30.

 

Στην ΚΥΑ δίνονται επίσης οδηγίες  για τις μετακινήσεις ειδικά μετά και τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που τίθεται σε ισχύ από σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Νέα μέτρα από αύριο Παρασκευή σε όλη τη χώρα

 

Δείτε εδώ την Κοινή-Υπουργική-Απόφαση