Eργαστείτε από την Ελλάδα την περίοδο της πανδημίας

Η πανδημία έφερε πολλές αλλαγές με βίαιο τρόπο, μία απ αυτές ήταν και η παύση των επαγγελματικών ταξιδιών απαραίτητων για επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη.

Προς το παρόν όλα είναι σ αυτή την ιδιότυπη παύση, εν αναμονή των εξέλιξεων της πανδημίας με τον ορίζοντα τέλους να διαφαίνεται αχνά από την είδηση για την διάθεση του εμβολίου.

Ένα πρόσφατο άρθρο του Bloomberg,  προτρέπει τα ανώτατα στελέχη και τους επιχειρηματίες το διάστημα που διαρκεί η πανδημία να αλλάξουν χώρα και να επιλέξουν πιο ασφαλείς τόπους για την διαμονή τους, απασχόλησε και απασχολεί πολλά στελέχη του τουρισμού στη χώρα μας

Η Ελλάδα ακόμα και σήμερα που τα κρούσματα είναι αυξημένα, είναι σε καλύτερα επιδημιολογικά επίπεδα αναλογικά με άλλες χώρες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το σκεπτικό του Bloomberg στο παράδειγμα που έφερε, δεν ήταν άλλο από μια πρόταση για αλλαγή «έδρας» και επιλογή προορισμών που προσφέρουν ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ωραίο περιβάλλον.

Η τηλεργασία μπήκε στη ζωή μας και απ΄ ότι φαίνεται θα μείνει για καιρό αν δεν αντικαταστήσει τελικά τους παραδοσιακούς τρόπους εργασίας. Η εξ αποστάσεως εργασία αφορά τα περισσότερα επαγγέλματα.

Ένα ανώτατο στέλεχος και όχι μόνο  μιας μεγάλης εταιρείας ή μιας πολυεθνικής μπορεί να εργαστεί από παντού στον κόσμο, αρκεί να έχει μια καλή σύνδεση ίντερνετ και έναν υπολογιστή ή το τηλέφωνο του.

Αυτό αυτόματα του δίνει την δυνατότητα να μπορεί να μένει και όπου θέλει. Η Ελλάδα σε περιοχές που προσφέρουν υγεινομική ασφάλεια, τηρούνται τα πρωτόκολλα και διαθέτουν τεχνολογικές υποδομές θα μπορούσε να φιλοξενήσει αυτά τα στελέχη.

Στην Σαντορίνη,  που είναι ένας ασφαλής υγειονομικά προορισμός, που διαθέτει την τεχνολογική υποδομή και τα καταλύματα τηρούν στο απόλυτο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα μπορούσαν να μείνουν και να εργάζονται αυτά τα στελέχη.

Σκεφτείτε η τηλεδιάσκεψη να γίνεται με φόντο το ηφαίστειο ή τα σοκάκια της Οίας ή των Φηρών ακόμα και την παραλία της Περίσσας ή του Περιβόλου.

Ίσως να είναι και μια μορφή “τουρισμού” που σε λίγα χρόνια δημιουργήσει μια νέα παράμετρο στην οικονομική ζωή του τόπου.Ήδη αρκετά στελέχη έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν αυτή την οδό και κατέφυγαν σε άλλες Χώρες.

Στο Bloomberg αναφέρονται ως « ψηφιακοί νομάδες» που με την βοήθεια της τεχνολογίας επιλέγουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής και μετακομίζουν σε μέρη που μπορούν να την προσφέρουν.

Η τεχνολογία δίνει λύσεις και μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη ενός τέτοιου ποιοτικού «τουρισμού».

Το συγκεκριμένο παράδειγμα ακολούθησε ήδη μια  μεσιτική εταιρεία στη Βόρεια Ελλάδα. Προσκάλεσε στελέχη, μέσω αγγελίας, απ όλο τον κόσμο να μείνουν στην περιοχή, ήδη έχουν  εκδηλώσει  ενδιαφέρον αρκετοί επιχειρηματίες από  διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετακομίσουν για όσο διάστημα χρειαστεί.

Η Σαντορίνη όπως και πολλά άλλα νησιά και μέρη στην Ελλάδα πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις και μπορούν να γίνουν ιδανικοί προορισμοί για τους επιχειρηματίες και τα στελέχη των εταιρειών που ψάχνουν έναν ασφαλή παράδεισο για να συνεχίσουν τη ζωή τους, χωρίς να σταματήσουν την εργασία τους.

Για το πόσο  θα αποδίδουν στην εργασία τους αφού θα βρίσκονται στον επίγειο παράδεισο,  θα το δείξουν οι μελλοντικές στατιστικές. Σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά  αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμα και ένα κάδρο κάνει τη διαφορά, πόσο μάλλον η θέα στην Καλντέρα με τα απίστευτα χρώματα και τη γαλήνη της θάλασσας.

Αρκεί βέβαια να φροντίζουμε να έχουμε πάντα μια καλή σύνδεση και παροχές υψηλού επιπέδου.

 

Αν οι επιχειρηματίες της Σαντορίνης και των άλλων περιοχών της χώρας καταφέρουν να αναπτύξουν αυτή την υπηρεσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σίγουρα θα μπορέσουν να μειώσουν τη ζημιά που έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας της πανδημίας. Ίσως να δώσουν και μια νέα προοπτική την επιχείρηση τους. Το συγκεκριμένο θέμα είναι αντικείμενο συζήτησης πολλών στελεχών του τουρισμού .