Επίθεση της αστυνομίας στους εργαζόμενους στον Επισιτισμό – Τουρισμό των Ξενοδοχείων της Αττικής

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας των εργαζομένων του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού των Ξενοδοχείων της Αττικής που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στάσης εργασίας(12 μ. έως 4 μ.μ.) που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία τους ΠΟΕΕΤ διεκδικώντας  Συλλογικές Συμβάσεις με υποχρεωτική εφαρμογή και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν συγκεντρωμένες μπροστά στο Υπουργείο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει την άνανδρη κι αναίτια επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό που σαν αποτέλεσμα είχε τον τραυματισμό ενός συναδέλφου στο κεφάλι από γκλοπ και τη σύλληψη δύο συναδέλφων συνδικαλιστών του συναδέλφου Προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Νόμου Αττικής Στεφανάκη Γεώργιο και του συναδέλφου Προέδρου του σωματείου Select Λαβανσιώτη Νίκου.

 

Τον υπεύθυνο που έδωσε την εντολή της επίθεσης ζήτησε να μάθει ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης που παραβρίσκονταν  στην συγκέντρωση των εργαζομένων

 

Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Νόμου Αττικής Στεφανάκης Γεώργιος μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως δήλωσε:

 

Το γραφείο τύπου του ΚΚΕ προχώρησε σε ανακοίνωση –  καταγγελία για την αναίτια επίθεση.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, που πραγματοποιούσαν σήμερα συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα αυτονόητα, όπως Συλλογικές Συμβάσεις και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αδικαιολόγητο χτύπημα των αστυνομικών δυνάμεων, με χρήση χημικών και με επιθέσεις εναντίον τους, που είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και τον τραυματισμό διαδηλωτών.

Ενώ, επιπλέον, προσήχθησαν ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ και ο Νίκος Λαβατσιώτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη “ΣΕΛΕΚΤ”, που μετά από παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης που, όχι μόνο δεν δέχεται καν να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, αλλά τους αντιμετωπίζει με βία και καταστολή, είναι τεράστιες και επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που προστατεύει η κυβέρνηση είναι τα κέρδη των ξενοδόχων και των άλλων ομίλων του κλάδου, που εκτινάσσονται στις πλάτες των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή που τη συνοδεύει.»

Photo:902