Εκπαιδεύεται το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας για τους κατοίκους των γύρω νησιών και τους επισκέπτες

Το αίσθημα ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη Σαντορίνη και τα γύρω νησιά των Κυκλάδων είναι πρωταρχική ανάγκη στις μέρες μας. Ενόψει του ανοίγματος του Τουρισμού οι προετοιμασίες για την ετοιμότητα του ΓΝΘ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Σε άσκηση ετοιμότητας που περιελάμβανε την εκπαίδευση για την αντιμετώπιση ενός πιθανού σεισμικού φαινομένου, μιας πυρκαγιάς ή ενός πιθανού κρούσματος κορωνοϊού έλαβαν μέρος οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας.


Με συντονισμένη δράση ειδικού κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας των εκπροσώπων του ΕΟΠΥΥ, του ΕΚΑΒ, κλιμακίου του Σισμανογλειου Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας προετοιμάστηκαν προκειμένου να ανταποκριθούν σε κάθε δύσκολη κατάσταση.

Στην άσκηση παραβρέθηκαν και συζήτησαν με όλους τους φορείς οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι- Πολιτκής Προστασίας Γρηγόρης Μαντούσης, Υγείας Σοφία Κίτσου , ο Έπαρχος Θήρας παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Βασίλη Μαλαματένιο. Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Στήριξης του Νοσοκομείου. Eθελοντές διευκόλυναν το έργο των εκπαιδευτών καθ όλη τη διάρκεια της άσκησης