Διέσχισε όλο το Ιόνιο και το Αιγαίο και «βούλιαξε» στη Βλυχάδα

Πριν από λίγη ώρα ανελκύστηκε το σκάφος που τα ξημερώματα της 3ης Μαϊου παρασύρθηκε από την κακοκαιρία και προσάραξε στον κυματοθραύστη έξω από το αλιευτικό καταφύγιο στη Βλυχάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο καπετάνιος είχε ειδοποιηθεί από την Λιμενική Αρχή Θήρας στις 2 Μαϊου πως στην περιοχή αναμενόταν κακοκαιρία με ισχυρούς ανέμους αλλά δεν ανταποκρίθηκε στο σήμα και άφησε το σκάφος δεμένο έξω από το αλιευτικό καταφύγιο στη Βλυχάδα, απ’ όπου και παρασύρθηκε.

 

Σήμερα 5 Μαϊου αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ασφαλή μεταφορά του, γερανοφόρο όχημα ανέλκυσε το κατεστραμμένο πια σκάφος για να μεταφερθεί στην ξηρά.

Σε συζήτηση που είχε το Santorini Magazine με τον ιδιοκτήτη του σκάφους ανέφερε πως « το σκάφος μεταφέρθηκε από το Μαϊάμι στην Πρέβεζα με πλοίο,  για να ξεκινήσει το ταξίδι τους που ήταν όνειρο ζωής.
Διασχίσαμε όλο το Ιόνιο μέσα από κύματα 4 και 5 μέτρων και το Αιγαίο, ανέφερε χαρακτηριστικά  και μας συνέβη αυτό δίπλα στο λιμάνι. Την προηγούμενη του συμβάντος είχαμε πολύ δύσκολη μέρα και όπως ήμασταν κουρασμένοι επιβάτες και πλήρωμα δέσαμε το σκάφος και πήγαμε στο κατάλυμα για να ξεκουραστούμε. Είναι “αστείο” αυτό που μας συνέβη μετά από τέτοιο ταξίδι να καταλήγει έτσι το σκάφος κομματιασμένο δίπλα στην στεριά».

Στην περιοχή βρίσκεται συνεργείο όπου έχει αναλάβει τον καθαρισμό του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα υπολείμματα του σκάφους.

Σε εξέλιξη η ανέλκυση του σκάφους που εξόκειλε στα βράχια στο αλιευτικό καταφύγιο στη Βλυχάδα

Σκάφος εξόκειλε έξω από το αλιευτικό καταφύγιο στη Βλυχάδα