Διάσωση νεαρού τουρίστα μετά από πτώση στην Καλντέρα

Με ελαφρύ τραυματισμό, ένα σπασμένο πλευρό και αρκετές αμυχές γλύτωσε ο 26χρονος τουρίστας χθες 18 Σεπτεμβρίου μετά από πτώση, στην προσπάθεια του να αναρριχηθεί στη Καλντέρα.

Συγκεκριμένα ο νεαρός βρισκόταν στην καλντέρα στην περιοχή Χριστός – Αθέρμι στο Μεγαλοχώρι και αποφάσισε να κάνει αναρρίχηση έσπασε όμως το σχοινί, με αποτέλεσμα να πέσει από μεγάλο ύψος.

 

Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία Θήρας στην περιοχή, για τη διάσωση και τη μεταφορά του από το δύσβατο σημείο της καλντέρας.  Η μεταφορά έγινε δια θαλάσσης με την συμβολή 2 πυροσβεστών 2 ναυαγοσωστών με φουσκωτό σκάφος και τριών εθελοντών που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην παραλία .

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με φουσκωτό σκάφος  στο λιμάνι του Αθηνιού όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο με προορισμό το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας για την παροχή ιατρικής βοήθειας.

Η συμβολή των ναυαγοσωστών που κατέφθασαν για βοήθεια με το σκάφος από άλλη περιοχή της Σαντορίνης  και των  εθελοντών που υπό έντονο κυματισμό συνέβαλαν στη μεταφορά του νεαρού στο σκάφος  ήταν πολύτιμη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την σπουδαιότητα του εθελοντισμού σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις.

 

Να σημειώσουμε ότι η πρόσβαση στην παραλία του Χριστού – Αθέρμι γίνεται μόνο από μονοπάτι μέσω του οποίου κατεβαίνεις απ την καλντέρα στο γυαλό.

Δείτε το βίντεο της διάσωσης εδώ