Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ σε συνεργασία με την Greek Eco Project πραγματοποιούν για δεύτερη χρονιά την «Εβδομάδα Γης»

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει το ΔΑΠΠΟΣ από την  1 έως  της 7 Μαΐου  στη  Σαντορίνη να αναλάβουν δράση, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους  να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους και τα παιδιά του νησιού απέναντι στο περιβάλλον.

Στην πρόσκληση αναφέρεται:

“Θα καλωσορίσουμε τον Μάη ομορφαίνοντας την παραλία του Καμαρίου και στις επόμενες μέρες θα έχουμε τη χαρά να ζωγραφίσουμε θετικά μηνύματα στο γήπεδο και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, να φυτέψουμε, να δημιουργήσουμε απίθανες κατασκευές, να παρακολουθήσουμε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και τέλος να πάρουμε μέρος στο πιο τρελό κυνήγι θησαυρού.

Σας προσκαλούμε όλους να γίνετε μέλη της μεγάλης «πράσινης» παρέας μας, φέρνοντας μαζί σας μόνο καλή διάθεση και ένα μεγάλο χαμόγελο.

“Ας βοηθήσουμε όλοι να γίνει ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ ο πιο γερός κρίκος της Σαντορίνης στην αλυσίδα της προστασίας του περιβάλλοντος”

 

Το πρόγραμμα των δράσεων της «Εβδομάδας Γης»

 

Δευτέρα 1/5
Τοποθεσία: Παραλία Καμαρίου – Βράχος (Καμάρα)
11.00 Καθαρισμός ακτής και βυθού

Πάρτε μαζί σας καπέλο, νερό, ενέργεια και πολύ διάθεση κι ελάτε να καλωσορίσουμε τον Μάιο, ομορφαίνοντας την παραλία στο Καμάρι.

 

Τρίτη 2/5
Τοποθεσία: Καμάρι – Ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ
11.00 Mural Τέχνη σε γήπεδο

Ελάτε να βάλουμε την πιο χρωματιστή πινελιά μας στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ.

 

Τετάρτη 3/5
Τοποθεσία: Βουρβούλος – Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
9.00 Δημιουργία έργων τέχνης από παλιά ελαστικά

Από παλιά λάστιχα αυτοκινήτων θα δημιουργήσουμε πολλές και διαφορετικές κατασκευές.

 

Πέμπτη 4/5
Τοποθεσία: Βουρβούλος – Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
9.00 Φύτευση βοτάνων

Το πράσινο ομορφαίνει πάντα ένα μέρος! Γι’ αυτό και εμείς πιάνουμε τα φτυαριά και τις τσάπες και είμαστε έτοιμοι να φυτέψουμε βότανα! Βαλ’ τε λοιπόν φόρμες κι ελάτε να δημιουργήσουμε ένα φανταστικό βοτανόκηπο.

 

Παρασκευή 5/5
Τοποθεσία: Βουρβούλος – Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
9.00 Καλλιτεχνικές πινελιές στο Πάρκο

Πιάνουμε τα πινέλα και ζωγραφίζουμε θετικά μηνύματα στις επιφάνειες του Πάρκου μας.

 

Σάββατο 6/5
Τοποθεσία: Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ – Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων
10.30 – 14:00 Ενημερωτικά εργαστήρια, παιχνίδια και δραστηριότητες

Δημιουργία κουρελού από παλιά υφάσματα, ενημερωτικό σεμινάριο σχετικά με τον εξοπλισμό κατάδυσης και τους υποβρύχιους καθαρισμούς, ζωγραφική σε βότσαλα για την διακόσμηση του κήπου μας, παρουσίαση βιοποικιλότητας βυθού για μικρούς και μεγάλους, κατασκευή κολιέ από πηλό και εργαστήριο δημιουργίας πινακίδων με οικολογικό περιεχόμενο.

 

Κυριακή 7/5
Τοποθεσία: Πύργος – Πλατεία
10.30 Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού
Φήμες λένε πως κάπου είναι κρυμμένος ένας θησαυρός και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να τον βρούμε. Μήπως μπορείς να μας βοηθήσεις να ανακαλύψουμε που τον έχουν κρύψει. Λένε ότι μέσα στο σεντούκι υπάρχουν πολλά δώρα που όμοιά του δεν έχει δει κανένας. Ελάτε να πάρετε μέρος σε ένα αξέχαστο κυνήγι θησαυρού.