Απρόκλητη η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ εναντίων των υγειονομικών καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ

 

Την επίθεση των ΜΑΤ εναντίων των υγειονομικών καταγγέλλει η Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ ,που σημειώθηκε χθες κατά την διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε σχετικά με  τις απολύσεις των επικουρικών συναδέλφων τους στις 30 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα η Ε.Γ. ΟΕΝΓΕ σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

«Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταγγέλλει την απρόκλητη βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά, γκλομπ και βρισιές σε βάρος αγωνιζόμενων υγειονομικών, στο πλαίσιο της κινητοποίησης στις 30/9 στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων επικουρικών.

Η κυβέρνηση δεν έχασε χρόνο. Έθεσε σε εφαρμογή τον χουντικής έμπνευσης νόμο αντιμετωπίζοντας τους «ήρωες υγειονομικούς» σαν «περιθωριακές ομάδες που παρακωλύουν τη συγκοινωνία».

Αντί για μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας για να αποτελέσει ασπίδα προστασίας της υγείας του λαού, ψηφίζει νόμους, ασπίδα προστασίας του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος απέναντι στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, που υπερασπίζονται το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν υγεία!

Η κρατική καταστολή και βία δεν πρόκειται να ανακόψουν τη συλλογική διεκδίκηση και δράση.

Με τους αγώνες μας θα επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματα μας να γίνουν πράξη!»