Ανοίγουν στόματα στην Μύκονο τρέμουν “παράγοντες” στην Αθήνα – Το παρασκήνιο των ερευνών

Mόνο η αρχή του ξηλώματος των επίορκων αστυνομικών, αλλά και άλλων δημόσιων λειτουργών, που έχουν ενταχθεί στην λεγόμενη πλέον «μαφία της Μυκόνου», είναι η σύλληψη του 42χρονου Αρχιφύλακα από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη στο astinomiko.gr αποκαλύπτοντας παράλληλα πως ήδη το κλιμάκιο των «αδιάφθορων» που πραγματοποιούν έρευνες στο νησί των ανέμων έχει στοχοποιήσει και δεύτερο αστυνομικό, ο οποίος επίσης καλύπτει εργολάβους που πραγματοποιούν αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες και οι πληροφορίες για την δράση του έφτασαν στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τις πρόσφατες κρίσεις οπότε και άλλαξε άρδην το σκηνικό στις αρμόδιες διωκτικές υπηρεσίες.

Σε ότι αφορά στον 42χρονο που ήδη αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη, υπηρετεί τα τελευταία δυο χρόνια στη Μύκονο με απόσπαση από την Θεσσαλονίκη, και οι πληροφορίες που οδήγησαν στην στοχοποίησή του και τελικά στην σύλληψή του ανέφεραν πως από την μία πλευρά παρείχε πληροφόρηση σε Αλβανό εργολάβο που πραγματοποιούσε παράνομες οικοδομικές εργασίες, από την άλλη πλησίαζε πολυτελή κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια και μπιτς μπαρ του νησιού, και ζητούσε από τους ιδιοκτήτες τους να δεχτούν να τους προμηθεύσει με ναργιλέδες για τους πελάτες τους, με αντάλλαγμα «προστασία» από αστυνομικούς ελέγχους.

Καλά πληροφορημένες πηγές της Κατεχάκη λένε πως το τελευταίο διάστημα είναι πολλοί οι επιχειρηματίες της Μυκόνου που ανοίγουν το στόμα τους και καταγγέλλουν το κύκλωμα που δρούσε εδώ και χρόνια στο νησί. Τα μέλη του κυκλώματος αυτού, έχοντας κάλυψη από αξιωματούχους των Αθηνών, ελέγχαν τα πάντα και αποκόμιζαν τεράστια χρηματικά ποσά από εκβιασμούς και «προστασίες».

Τώρα, λένε οι ίδιες πηγές, που το σύστημα που τους κάλυπτε κατέρρευσε, οι επιχειρηματίες έχουν αρχίσει και «μιλάνε» δίνοντας στοιχεία στις διωκτικές και Εισαγγελικές αρχές, για συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και για τους παράγοντες που τα κάλυπταν.

Πηγή:astinomiko.gr/Θάνος Σωτήρης