Αγορανομικές παραβάσεις εντοπίστηκαν στη Σαντορίνη

Αγορανομικές παραβάσεις εντοπίστηκαν και επεβλήθησαν ποινές σε καταστήματα τροφίμων στη Σαντορίνη σε ελέγχους που πραγματοποίησε το Τμήμα Ανάπτυξης του Επαρχείου Θήρας το διάστημα από 6 έως και 9 Νοεμβρίου.

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κυρίως σε Καταστήματα Τροφίμων Υπεραγορές SUPER-MARKET, Φούρνους, Πρατήρια άρτου, Ζαχαροπλαστεία, Κρεοπωλεία κ.α., διαπιστώθηκαν παραβάσεις για ελλιπή ενημέρωση των καταναλωτών και συγκεκριμένα μη αναγραφή τιμών σε προϊόντα.

Οι έλεγχοι αφορούσαν και την τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επιπλέον δόθηκαν οδηγίες και διευκρινίσεις σε ερωτήματα επαγγελματιών όσον αφορά την τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Τονίστηκε ότι ειδικά για τα καταστήματα τροφίμων προβλέπονται τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ και ένα άτομο επιπλέον για κάθε 10 τ.μ
  • Απόσταση ενάμιση 1,5 μέτρων μεταξύ των ατόμων
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια /καλάθια όπου υπάρχουν.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:

α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων
β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

Το κλιμάκιο ελέγχου συστήθηκε με εντολή του Επαρχου Θήρας Χ.Δαρζέντα, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ανάπτυξης του Επαρχείου Θήρας Γαβαλά Ιωάννη και με την συνδρομή του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Μουρσελά Κωνσταντίνο.

Το κλιμάκο των στελεχών της Περιφέρειας συνέβαλε επίσης και στην πραγματοποίηση  των εξετάσεων χορήγησης του Α Μέρους επαγγελματικών αδειών, Χειριστών Μηχανημάτων Έργου , Ψυκτικών , Υδραυλικών , Μηχανικών Εγκαταστάσεων.