Υποχωρεί η κακοκαιρία “Αυγή” – Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου πλοίων

Σε ύφεση η κακοκαιρία – Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο

 

Σε ύφεση βρίσκεται ήδη η κακοκαιρία “Αυγή”  με κύρια χαρακτηριστικά σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τις χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης, οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο και οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη.

Πιο αναλυτικά:

  • Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής και της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου που βρίσκονται ήδη σε ύφεση, μέχρι το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη (31-01-24) θα σταματήσουν. Στην Κρήτη θα συνεχιστούν κατά τόπους έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά μέχρι το απόγευμα.

 

  •  Οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ θα διατηρηθούν στο Αιγαίο, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

 

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους σήμερα Τετάρτη στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες στις νότιες Κυκλάδες θα εξασθενήσουν, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στην Κρήτη.

 

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου πλοίων

 

Η κακοκαιρία “Αυγή” μπορεί να υποχωρεί αλλά κρατά δεμένα ακόμη τα πλοία στα λιμάνια. Το απαγορευτικό απόπλου πλοίων παραμένει σε ισχύ  από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των βόρειων – βορειοανατολικών  θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου, και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία ανοιχτού τύπου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν ακυρώσεις ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.