Χριστούγεννα στη Σαντορίνη

Μέρες γιορτινές και η Σαντορίνη έχει βάλει τα καλά της.

Μπορεί να μην μπορούμε να απολαύσουμε την νύχτα το νησί, ωστόσο έχουμε την ευκαιρία μέχρι τις 10 να χαρούμε τις στολισμένες αυλές, του δρόμους και τις πλατείες σε κάθε χωριό που φόρεσε τα γιορτινά του στολίδια και στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του ΔΑΠΠΟΣ που και φέτος παρότι δεν μπορούμε να το επισκεφθούμε φωτίστηκε με χιλιάδες λαμπάκια για να δώσει το μήνυμα χαράς στους κατοίκους της Σαντορίνης .

Ο Δήμος, οι τοπικές κοινότητες, ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης , εθελοντές, και οι κάτοικοι έκαναν ότι μπορούσαν για να αλλάξουν τη διάθεση τους αλλάζοντας και τη δική μας, φωτίσανε το νησί του Ηφαιστείου με τα χρώματα της χαράς και της αισιοδοξίας.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αι Βασίλη και των ξωτικών στο ΔΑΠΠΟΣ παρ’ ότι δεν θα δεχθεί στην αγκαλιά του τα μικρά παιδιά και τους κατοίκους του νησιού, λόγω των μέτρων για την πανδημία, είναι στολισμένο απ άκρη σ’ άκρη με χιλιάδες λαμπάκια στέλνοντας το μήνυμα των Χριστουγέννων. Το σχέδιο του Αϊ Βασίλη και των ξωτικών φέτος άλλαξε, όπως όλα. Ο τάρανδος δεν άντεξε μάλλον την κατάσταση και αποφάσισε να τεμπελιάσει, οπότε ο Αι Βασίλης έμεινε χωρίς μεταφορικό μέσο για τις μετακινήσεις του. Τα ξωτικά όμως δεν το βάλανε κάτω μαζί με τον Αϊ Βασίλη ετοιμάσανε ένα τρενάκι του δώσανε «ζωή» για να μπορεί να κινηθεί και αποφασίσανε να οργώσουν τις γειτονιές του νησιού και να φέρουν το μήνυμα χαράς όσο γίνεται πιο κοντά στα παιδιά και τους κατοίκους.

Έτσι το τρενάκι με τον Αι Βασίλη και τα ξωτικά έχει βρεθεί και συνεχίζει, σε κάθε γειτονιά για να νιώσουμε όλοι μας πως αυτές τις γιορτινές μέρες καμιά πανδημία δεν θα μας στερήσει το μήνυμα τους, την Αγάπη.
Γιατί Χριστούγεννα στη Σαντορίνη σημαίνει φως και μελωδίες!, μας λέει ο ΔΑΠΠΟΣ στέλνοντας τις ευχές του σε όλο τον κόσμο.

 

Με την αγάπη ως οδηγό και το πνεύμα των Χριστουγέννων ο Δήμος, οι τοπικές κοινότητες και οι εθελοντές έβαλαν τη δική τους πινελιά κάνοντας τη Σαντορίνη να λάμπει, στέλνοντας το μήνυμα της Αγάπης σε όλο τον κόσμο.
Εμείς κάναμε μια βόλτα στο νησί και καταγράψαμε την γιορτινή του διάθεση.

Καλωσήρθατε στην Χριστουγεννιάτικη βόλτα στη Σαντορίνη.