Χάρης Θεοχάρης:Plastic Free Santorini και Τουρισμός για όλους

• Την έναρξη της εναλλακτικής καμπάνιας “Plastic Free Santorini

• Το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”

• Την ψηφιακή εφαρμογή Visit Greece

Παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης πιο συγκεκριμένα:

-Το άνοιγμα της καμπάνιας Plastic Free Santorini στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού της Lidl Hellas και του Ιδρύματος Λασκαρίδη υπό την αιγίδα του Δήμου Σαντορίνης.

Η καμπάνια θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση την ενημέρωση μέσω έντυπου υλικού σε σημεία όπως Αεροδρόμια , Λιμάνια κλπ και μέσω του διαδικτύου ειδικά διαμορφωμένη επικοινωνία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των τουριστών για την προστασία του περιβάλλοντος απαλλαγμένου από πλαστικά. Σε δεύτερη φάση την προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεις στη Σαντορίνη σε συνεργασία με το Ιδρυμα Λασκαρίδη.

– Σε 30 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το πρόγραμμα τουρισμός για όλους που αποσκοπεί στην βελτίωση της ζωής του Ελληνικού Λαού αλλά και την τόνωση των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέσω του TAXIS και η επιλογή γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια.16.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα- 20.000ευρώ ετήσιο εισόδημα για οικογένειες και επιπλέον 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.

– Σχετικά με την ψηφιακή πλατφόρμα Visit Greece που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Eurobank και την Mastercard ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι πρόκειται για μια πλατφόρμα προώθησης του Τουριστικού Προϊόντος με πολλές δυνατότητες για τον ταξιδιώτη όπου, θα έχουν πρόσβαση όλες οι επιχειρήσεις καλώντας τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν σ αυτή.Στην πλατφόρμα θα συμπεριλαμβάνεται και ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον Covid-19.
Την συνέντευξη τύπου άνοιξε ο Δήμαρχος Σαντορίνης Αντώνης Σιγάλας δηλώνοντας ότι « Ξεκινάμε με σχέδιο με κανόνες, με ασφάλεια. Τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη του. Η άφιξη, η μετακίνηση η διαμονή αλλά και η αντιμετώπιση κάθε έκτακτου συμβάντος για τους επισκέπτες έχουν ρυθμιστεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια» και μεταξύ άλλων τόνισε ότι :

«ο Πρωθυπουργός επέλεξε την Σαντορίνη ως νησί πιλότο για την υλοποίηση ενός σχεδίου ολιστικής βιωσιμότητας, διαχείρισης του τουρισμού- προορισμού Σαντορίνη»

Επισημαίνοντας ότι, « Ο Δήμος μας υπέγραψε μια συμφωνία σταδιακής μείωσης της χρήσης του πλαστικού μέχρι τελικής εξαφάνισης του. Πρέπει να αντισταθούμε στις συνήθειες μας και να αλλάξουμε» συνεχίζοντας τόνισε το πλαίσιο δράσης για την υλοποίηση «…Σε συνεργασία με τις εθελοντικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς η Σαντορίνη θα κάνει το άλμα στο μέλλον σ ένα μέλλον χωρίς πλαστικό» ο Δήμαρχος Σαντορίνης αναφέρθηκε επίσης στην εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας των Υπουργείων και του Δήμου.