“Τσι Μεγάλες Αποκρές Κουζουλαίνονται κι οι γρες” στο αποκριάτικο πάρτυ της ΕΣΤΙΑΣ το Σάββατο

Κέφι χορό με μουσική και άφθονο κρασί υπόσχεται η ΕΣΤΙΑ Πύργου στην αποκριάτικη γιορτή το Σάββατο

Μεγάλη αποκριάτικη γιορτή διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΕΣΤΙΑ Πύργου το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 8:00, με την συμμετοχή μουσικών σχημάτων της Σαντορίνης.

Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες στη γιορτή «Τσι Μεγάλες Αποκρές Κουζουλαίνονται κι οι γρες» θα αντλήσουν τα θέματα τους από την πλούσια προ- ιστορική και γεωλογική παράδοση του νησιού αναβιώνοντας τα ήθη και τα έθιμα της Σαντορίνης.

Στόχος τους είναι να γίνει θεσμός ένα Πανθηραϊκό Θεματικό Καρναβάλι όπου θα υποδέχεται τους καρναβαλιστές ντόπιους και ξένους και θα αναδεικνύει στοιχεία της ιστορίας του τόπου, της παράδοσης και των εθίμων.

Οι ” μασκαράδες” στις Απόκριες χορεύουν γλεντάνε, τραγουδάνε και πίνουνε πειράζοντας ο ένας τον άλλον από την αρχαιότητα με τις «Διονυσιακές γιορτές» των Ελλήνων, όπου οι άνθρωποι προς τιμή του Διόνυσου αναβίωναν το έθιμο, μέχρι και σήμερα. Η Σαντορίνη έχοντας την δική της μακρά ιστορία θα βάλει την δική της ιδιαίτερη πινελιά καθώς στοιχεία της ιστορίας και της παράδοσης της παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο παρά την ανάπτυξη του τουρισμού.  Η ΕΣΤΙΑ Πύργου καλεί όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες να συμμετέχουν με είσοδο ελεύθερη στην μεγάλη γιορτή και υπόσχονται γλέντι με άφθονο Σαντορινιό κρασί και κέφι.

Όσοι αναρωτιέστε τι να ντυθείτε να θυμάστε ότι στο παρελθόν οι άνθρωποι δεν ψάχνανε αποκριάτικες στολές βρίσκανε το θέμα -τι θα ντυθούν και από τα καθημερινά ρούχα και εργαλεία  δημιουργούσαν τα καλύτερα κουστούμια.

Σκεφτείτε την ιστορία της Σαντορίνης, τα προϊόντα, τα πολιτισμικά της στοιχεία και σίγουρα θα βρείτε τις ιδέες  για να δημιουργήσετε τις καλύτερες μεταμφιέσεις.

Καλές Απόκριες