Τρία μεγάλα μέτωπα πυρκαγιάς στην Άνδρο – Εκκενώνονται οικισμοί

Σε εξέλιξη και εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε τα ξημερώματα από την περιοχή Ρέματα στο νησί της Άνδρου.

Σύμφωνα με την συνεργάτη του Santorini Magazine,  δημοσιογράφο Ανδριάννα Μπόθου από το AndrosPortal.gr, η πυρκαγιά εντοπίζεται σε τρία μεγάλα μέτωπα την περιοχή Ρέματα, την περιοχή Ατένι και επάνω από την Κατάκοιλο .

‘Εχουν εκκενωθεί προληπτικά οι οικισμοί Ρέματα και  Ατένι,  ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφθασε στο σημείο προκειμένου να συνδράμει στην μεταφορά των ηλικιωμένων κατοίκων.

Σε ετοιμότητα εκκένωσης παραμένουν και οι οικισμοί Άρνη και Κατάκοιλο.

Εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή και αγγίζουν τα 7 μποφόρ, το μέτωπο της φωτιάς μεγαλώνει συνεχώς με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.


Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, πυροσβεστικά  μέσα του Δήμου Άνδρου και της Πολιτικής Προστασίας και εναέρια μέσα.

 

Στo νησί έφθασανπριν από λίγες ώρες άνδρες της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο,προκειμένου να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις.


Το πλοίο Θεολόγος με έκτακτο δρομολόγιο μετέφερε στο λιμάνι της Άνδρου,  πριν από λίγο 9 επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής,  προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυργκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Ρέματα και εξαπλώθηκε στο Ατένι και Κατάκοιλο.

 

 

Ο Δήμος Άνδρου σε ανακοίνωση του αναφέρει:

 

Το φωτογραφικό υλικό ανήκει στο Androsportal.gr