Το “Καλάθι του Πάσχα” από σήμερα σε ισχύ

Ένα ακόμη καλάθι μπαίνει στη ζωή μας από σήμερα το “Καλάθι του Πάσχα” σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Το ” Καλάθι του Πάσχα” θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά.Η διάρκεια του Καλαθιού θα ισχύει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου και η τιμή του οβελία σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη θα είναι συμφωνημένη κοντά στα 10 ευρώ το κιλό.

Οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων είναι μεγάλες καθώς η συγκεκριμένη τιμή όχι μόνο δεν στηρίζει τους κτηνοτρόφους αλλά προωθεί την εισαγωγή και την ελληνοποίηση αμνοεριφίων. Ο έλληνας παραγωγός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτή την τιμή πώλησης καθώς το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί στο 7,5 -9 ευρώ το κιλό.

“Αν είναι να ισχύσει αυτή η τιμή 10€ το κιλό να έρθει να του δώσουμε και τα κλειδιά” ανέφερε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Ενωσης αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου κ.Καπούνης.

Τις προηγούμενες ημέρες σε δηλώσεις τους οι κτηνοτρόφοι κατήγγειλαν την ελληνοποίηση αμνοεριφίων τα οποία έρχονται ζωντανά στη χώρα μας από την Ρουμανία και την Βουλγαρία και σφάζονται στην Ελλάδα παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο την σφραγίδα ελληνικού προϊόντος. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να καθιστά μη ανταγωνιστικά τα ελληνικά προϊόντα.

Σήμερα οι κτηνοτρόφοι θα έχουν συνέλευση στην Αθήνα προκειμένου να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν σε αυτή την απόφαση.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι σε ισχύ παραμένει και το “Καλάθι των Νονών” όπου περιλαμβάνει παιχνίδια λαμπάδες και σοκολατοειδή στο οποίο συμμετέχουν υποχρεωτικά αλυσίδες super market με ετήσιο τζίρο 1 εκατομμύριο ευρώ αλλά και όσες μικρές επιχειρήσεις επιθυμούν.