Το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας επισκέφθηκε ο Α.Βλάχος υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΚΚΕ

Το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα 8 Μαϊου ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΚΚΕ με κλιμάκιο της Κ.Ο. Σαντορίνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοικήτρια του ΓΝΘ κα. Μπορμπουδάκη, η οποία εξέθεσε τα προβλήματα του νοσοκομείου, κυρίως όσον αφορά την υποστελέχωσή του, αποδίδοντάς την κυρίως στους χαμηλούς μισθούς σε συνδυασμό με την ακρίβεια στο νησί, αλλά και το πρόβλημα στέγασης. Από την πλευρά μας εκφράσαμε για άλλη μια φορά τη θέση μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία ως κοινωνικό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα, καθώς και για το εγκληματικό λάθος, που από τότε καταδικάσαμε, του κλεισίματος του Κέντρου Υγείας που επιδεινώνει τη λειτουργία του ΓΝΘ.

Στη συνέχεια ακολούθησε, στο αίθριο, συνάντηση και συζήτηση με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, οι οποίοι μας μίλησαν για τα ίδια προβλήματα της υποστελέχωσης που επιβαρύνει και τη δικιά τους εργασία και κυρίως για το ζήτημα της στέγασης, για τις άθλιες συνθήκες διαμονής στο Κέντρο Υγείας, την αβεβαιότητα για το τι πρόκειται να γίνει σ’ αυτόν τον χώρο καθώς δεν έχουν καμιά ενημέρωση και για τα προβλήματα επικοινωνίας με τη Διοίκηση, που έχουν ενταθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Ο υποψήφιος βουλευτής και γιατρός Α. Βλάχος έκανε σαφές ότι το ΚΚΕ, όπως διαχρονικά έχει αποδείξει, είναι δίπλα στο σωματείο και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου κι ότι το τεράστιο ζήτημα της στέγασης που απασχολεί τους ίδιους και όλους τους εργαζόμενους στο νησί, με τους οποίους έχουν αναλάβει και κοινές δράσεις, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τον κοινό αγώνα τους για αξιοποίηση όλων των ακινήτων του δημοσίου και του δήμου, όλων των απαλλοτριωμένων εκτάσεων και την άμεση εκπόνηση και υλοποίηση ενός σχεδίου για την ανέγερση σύγχρονων, ασφαλών κατοικιών για τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και του δήμου. Και σε αυτόν τον αγώνα, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι θα είμαστε και πάλι μπροστά, μαζί τους” καταλήγει η ανακοίνωση της Κ.Ο.Σαντορίνης του ΚΚΕ.