Το φθινόπωρο η απόφαση για την ανέγερση του ξενοδοχείου στη Βλυχάδα

Πραγματοποιήθηκε χθες η εξ αναβολής δικάσιμος για την υπόθεση της Βλυχάδας ( ανέγερση ξενοδοχείου),  στο Πρωτοδικείο Πειραιά. Η αγωγή που κατατέθηκε πριν δύο χρόνια (Ιούνιο 2019) από την ΕΛΛΕΤ κατά της νομιμότητας της οικοδομικής άδειας, εξετάστηκε χθες και αναμένεται η απόφαση περίπου το φθινόπωρο.Βάσει της οικοδομικής άδειας δημιουργείται ξενοδοχειακό συγκρότημα 150 κλινών με όγκο 20.000 κ.μ. και ύψη που φτάνουν τα 8.50 μέτρα υπεράνω του εδάφους.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παραρτήματος Θήρας της ΕΛΛΕΤ  το συγκρότημα ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Ιανουάριο του 2019, διέκοψε τις εργασίες αρχικά τον Ιούλιο του ίδιου έτους και οριστικά τον Δεκέμβριο του 2019,  μετά από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΕΛΛΕΤ.

Στην ανακοίνωση της επισημαίνει πως στην περιοχή συντελείται μια ευρείας έκτασης αλλοίωση της φυσιογνωμίας του τοπίου και του περιβάλλοντος. Φυσικοί σχηματισμοί εκατοντάδων ετών γεωλογικής ιστορίας χάνονται για πάντα. Μια παρθένα παραλία και περιοχή, που θα έπρεπε να προστατεύεται απόλυτα, βρίσκεται σε διαδικασία οικοδόμησης.

 

Μια δικαστική απόφαση η οποία θα αποφαίνεται εναντίον της νομιμότητας της άδειας θα αποτρέψει τώρα και στο μέλλον την περαιτέρω βεβήλωση του τοπίου στην ευρύτερη περιοχή της Βλυχάδας, καταλήγει η ανακοίνωση του Παραρτήματος Θήρας της ΕΛΛΕΤ.