Το άνοιγμα της εστίασης στη Σαντορίνη

Μετά από 6 μήνες άνοιξε επιτέλους η εστίαση και στο νησί της Σαντορίνης. Οι κανόνες γνωστοί σε όλους sms με κωδικό 6 , έως 6 άτομα σε κάθε τραπέζι, αποστάσεις, και τήρηση των μέτρων.

Τα καφέ και τα εστιατόρια γέμισαν και τα χαμόγελα επανήλθαν στα χείλη όλων και η  καλοκαιρινή μέρα στάθηκε η αφορμή να γεμίσουν και οι παραλίες.

Στο νησί από την Οία μέχρι το Ακρωτήρι από την Περίσσα, τον Περίβολο μέχρι το Καρτεράδο, τον Πύργο την Μεσαριά και το Καμάρι, που εμείς επισκεφθήκαμε,  είχανε όλοι την δυνατότητα να κάνουν την επιλογή τους, αρκετά καταστήματα ανοίξανε είτε για να απολαύσουν οι φίλοι και οι οικογένειες το φαγητό τους είτε τον πρωϊνό ή απογευματινό τους καφέ. Όσοι δεν έχουν ακόμη ανοίξει προετοιμάζουν τα καταστήματα τους για να ανοίξουν τις επόμενες ημέρες,  ώστε η έναρξη του τουρισμού να τους βρει και αυτούς έτοιμους να υποδεχθούν τους ντόπιους και τους επισκέπτες.

Στη Σαντορίνη οι εστιάτορες δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κίνηση της πρώτης ημέρας.
Το άνοιγμα είχε και τις δυσκολίες του για το προσωπικό,  μετά από έξι μήνες απραξίας, τα μικροπροβλήματα ξεπεράστηκαν σύντομα και όλοι απόλαυσαν το αποτέλεσμα. Δεν υποδέχθηκαν όμως μόνο οι ντόπιοι το άνοιγμα της εστίασης καθώς και οι λιγοστοί τουρίστες που βρίσκονται στο νησί τίμησαν τα καταστήματα με την παρουσία τους κάτι που τους κάνει να αισιοδοξούν για τη σεζόν.

Η απουσία της μουσικής ήταν ένα στοιχείο που επισημάνθηκε από τους επιχειρηματίες,  καθώς δεν ήταν πολύ ευχάριστο , παρ’ όλα αυτά η κίνηση της πρώτης ημέρας ήταν ικανοποιητική.

O κόσμος παγκοσμίως έχει κουραστεί, αλλά πιστεύω ότι θα ταξιδέψει δηλώνει επιχειρηματίας του νησιού. Τα καταστήματα ωστόσο στην εστίαση που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστούν στα μέτρα επισημαίνει.