Τι γίνεται όταν η γαστρονομία παντρεύεται αρμονικά με το κρασί;

Πέντε διακεκριμένοι chef’s, αποδέχθηκαν την πρόσκληση- πρόκληση του οινοποιείου Μπουτάρη στη Σαντορίνη αποκωδικοποιώντας την «Μοντέρνα εκδοχή της παράδοσης».

Δημιούργησαν ιδιαίτερες γεύσεις βασισμένες στα αρώματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πέντε οίνων νέας εσοδείας του οινοποιείου που επιλέχθηκαν και τα ανέδειξαν μοναδικά.

Οι επιχειρηματίες της Σαντορίνης και οι οινοποιοί,  είχαν την ευκαιρία να δούνε πως η δημιουργικότητα των chef’s μπορεί να προσφέρει ότι υπόσχεται η ετικέτα ενός από τα μοναδικά κρασιά πάνω στα οποία δημιουργήθηκαν οι γεύσεις.

«Κάθε στιγμή θα μπορούσε να είναι μια καινούργια αρχή , να αφήσει κανείς πίσω του ότι τον βαραίνει , ότι δεν χρειάζεται , να καθαρίσει την σκέψη του και να ξεκινήσει την ιστορία του όπως ακριβώς την θέλει σαν ένα «Λευκό Γράμμα».


Όσοι βρεθήκανε στην εκδήλωση δοκιμάσανε  τους νέους οίνους Μπουτάρη και απολαύσανε τους μοναδικούς συνδυασμούς και συνειδητοποιήσαν πώς μια γευστική δοκιμή, με απλά ελληνικά προϊόντα μπορεί να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο ένα καλό κρασί, χαρίζοντας σε όποιον τα γεύεται μια μοναδική βιωματική εμπειρία.


«Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των νέων προϊόντων μας αλλά και οι συνέργειες η αλληλεπίδραση της γαστρονομίας και της οινοποίησης, το ένα προϊόν προσθέτει στο άλλο, δημιουργώντας μια αξία» μας λέει ο Γενικός Διευθυντής της οινοποιίας Μπουτάρη, Γιάννης Βογιατζής .

 

 

 

Υπεύθυνη για την οργάνωση της μοναδικής αυτής εκδήλωσης με θέμα « Η μοντέρνα εκδοχή της παράδοσης» ήταν η Διευθύντρια του Οινοποιείου Μπουτάρη στην Σαντορίνη, Καλλιόπη Πιπέρη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι προσκεκλημένοι της, που αποδέχθηκαν την πρόκληση ήταν γνωστοί chefs’, Πάνος Ιωαννίδης, Φάνης Μαϊκαντής (Panigyri food festival Σαντορίνη), Γιώργος Δόσπρας, Κώστας Αγγελόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος.

 

 

 

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να αναδεικνύουμε τα κρασιά μας και τα ελληνικά προϊόντα να γνωρίζουμε τι φαγητό θα ταίριαζε με ένα κρασί που προτείνουμε ή το αντίθετο. Έτσι αναβαθμίζουμε και την γαστρονομία και την οινοποιία δημιουργώντας ιδιαίτερες βιωματικές εμπειρίες στον επισκέπτη».

 

 

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν τις δημιουργίες τους κατανοώντας απόλυτα το μήνυμα της εκδήλωσης.

 

 

 

Ξεκίνα από ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ Εσύ γράφεις……

 

 

 

 

 

 

Σίγουρα με επιτυχία όπως έγραψε το Οινοποιείο Μπουτάρη στη Σαντορίνη σ’ αυτή την εκδήλωση.