Θεόδωρος Κόντε: Στο 40% σε σχέση με το 2019 θα κινηθεί η κρουαζιέρα το 2021

Μέχρι το 2024 – 2025 θα περιμένουμε για να δούμε την κρουαζιέρα στα επίπεδα του 2019 εκτιμά ο Πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντε.

 

Σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 οι επισκέπτες της κρουαζιέρας το 2021, αναμένεται να κινηθούν γύρω στο 40%.

Φέτος στη Σαντορίνη σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Κόντε, οι επισκέπτες της κρουαζιέρας δεν θα ξεπεράσουν τα 180.000 άτομα συνολικά.

Τα κρουαζιερόπλοια που θα χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες στο ξεκίνημα της κρουαζιέρας θα είναι μεσαίου μεγέθους, καθώς η ζήτηση δεν είναι αυξημένη, γεμίζουν καλύτερα , το ρίσκο είναι μικρότερο και δεν θα συνωστίζονται οι επιβάτες στους προορισμούς για μεγαλύτερη ασφάλεια. Σταδιακά ανάλογα με τα δεδομένα θα προσαρμόζονται και τα πλοία.

 

Η ΕΕΚΦΝ και οι τοπικοί φορείς προετοιμάζονται για την ασφαλή υποδοχή των επισκεπτών, ενώ οι δομές υγείας- Νοσοκομεία κρίνονται απαραίτητες. Για τις περισσότερες εταιρείες της κρουαζιέρας , στα πρωτόκολλα εμπεριέχεται ως βασική προϋπόθεση η συνεργασία με τα Νοσοκομεία στους τόπους προορισμού , κάτι που ξεκίνησε από την Αμερική το CDC, προκειμένου να δεχθούν για νοσηλεία τυχόν ασθενείς αν παραστεί ανάγκη.

Η Σαντορίνη κέρδισε, όπως όλα δείχνουν, το στοίχημα της διαχείρισης της πανδημίας το 2020, χωρίς ιδιαίτερα κρούσματα στο σύνολο των τουριστών που υποδέχθηκε, καθιστώντας το νησί έναν ασφαλή προορισμό. Συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών ως τόπος προορισμού σε όλο τον κόσμο.

Για ετοιμότητα κάνει λόγο ο Θεόδωρος Κόντε και αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κρουαζιέρας,  καθώς αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα το θέμα της πανδημίας, παρά τις δυσκολίες λόγω των οικονομικών επιπτώσεων που έχει επιφέρει.

Η Σαντορίνη , τονίζει ο Πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ, ως προορισμός της κρουαζιέρας αποτελεί προϋπόθεση για τους υποψήφιους πελάτες της, προκειμένου να επιλέξουν αυτού του είδους τις διακοπές.

Φέτος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση όλων των θεμάτων καθώς αν συμβεί κάτι αρνητικό το 2021 θα είναι η απόλυτη καταστροφή.

Τα δεδομένα θα είναι δύο,  οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αρνητικά τεστ, με τα δύο αυτά δεδομένα θα είμαστε καλυμμένοι” αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κόντε, εφιστώντας την προσοχή σε όλους για την τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων.