Συνεχίζονται τα rapid test για τους κατοίκους της Σαντορίνης στο Γ. Νοσοκομείο Θήρας

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διενέργειας δωρεάν rapid test για τους κατοίκους της Σαντορίνης, που αποφάσισε ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Η διαδικασία ξεκίνησε από χθες και θα συνεχιστεί , σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, προκειμένου να ελεγχθεί το ιικό φορτίο στο νησί στο πλαίσιο της πρόληψης και του ελέγχου της διασποράς του ιού.

 

Μέχρι στιγμής η προσέλευση των κατοίκων είναι πολύ μικρή καθώς και τις δύο ημέρες χθες 2 Μαρτίου και σήμερα 3 Μαρτίου διενεργήθηκαν 40 rapid test ωστόσο θετικό είναι το γεγονός ότι είναι όλα αρνητικά, ενώ παράλληλα στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας αυτή τη στιγμή δεν νοσηλεύεται κανείς ασθενής covid – 19.

 

Υπενθυμίζουμε πως τα rapid test διενεργούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας και οι κάτοικοι που θέλουν να συμμετέχουν στην διαδικασία μπορούν να επισκέπτονται το Νοσοκομείο τις ώρες που ορίζει το πρόγραμμα.

Ο προγραμματισμός των επόμενων ημερών είναι:

 

  • Πέμπτη 4 Μαρτίου: από 10.00 έως 12.30 στο Νοσοκομείο Θήρας

 

  • Παρασκευή 5 Μαρτίου: από 10.00 έως 12.30 στο Νοσοκομείο Θήρας

 

  • Το Σάββατο 6 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κατ’ εξαίρεση εκτός νοσοκομείου διενέργεια των τεστ, στο Εμπορείο στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου από τις 11.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι από κλιμάκιο του Νοσοκομείου.

 

Για το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται νεότερη ανακοίνωση από το Δήμο Θήρας.

 

Ο Δήμος Θήρας έχει απευθύνει κάλεσμα  στους  κατοίκους για  συμμετοχή στην παραπάνω διαδικασία  προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα της πανδημίας στο νησί , για την υγειονομική θωράκιση του.