Συνεχίζονται οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο που φτάνουν και τα 9 Μποφόρ

Συνεχίζει να ισχύει το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ που φτάνουν και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο οι άνεμοι στο ΒόρειοΑνατολικό Αιγαίο Κεντρικό Αιγαίο Ικάριο πνέουν Νότιοι άνεμοι 7-8 μποφόρ και κατά τόπους φτάνουν και τα 9 μποφόρ.

Κατάσταση θάλασσας: σημαντικό ύψος κύματος

Επισημαίνοντας ότι οι ριπές του ανέμου μπορεί να είναι 40 % ισχυρότερες της έντασης που δίνεται και το μέγιστο ύψος κύματος έως και διπλάσιο.

Το Λιμεναρχείο Θήρας εξέδωσε εκ νέου προειδοποιητική ανακοίνωση προς τους κατοίκους της Σαντορίνης με την οποία εφιστά την προσοχή όλων προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις και τυχόν ατυχήματα.

Ενημερώνει επίσης το Λιμενικό Ταμείο Θήρας και τους εκπροσώπους του Αλιευτικού Καταφυγίου της Βλυχάδας να ενημερώσουν τα μέλη τους και προβούν σε τυχόν απαραίτητες ενέργειες

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα προβλέπεται:

Για σήμερα Δευτέρα (01-02-2021) στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Αιγαίο, εντάσεως 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες η Θράκη και βαθμιαία τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Τα έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να εξασθενήσουν στα δυτικά και τη Μακεδονία, από το απόγευμα στη Θράκη, ενώ στα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (02-02-2021).