Σύγκρουση πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού με πλοίο μεταφοράς container στον Πειραιά

Σύγκρουση σημειώθηκε μεταξύ του Ναρκοθηρευτικού (Ν/ΘΗ) πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού “ΚΑΛΛΙΣΤΩ” και του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) “MAERSK LAUNCESTON” με σημαία Πορτογαλίας, νοτιοανατολικά του αγκυροβολίου Πειραιά. Σήμερα το πρωϊ στις 07:40ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για το περιστατικό .

Από την σύγκρουση προκλήθηκε εισροή υδάτων στο Ν/ΘΗ πλοίο, ενώ άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης των είκοσι επτά  μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ από τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  την ομάδα ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,το πλοίο ΠΝ, το ελικόπτερο ΠΝ και τέσσερα Ρ/Κ.

Τα μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και πλοίο ΠΝ, ενώ δύο  τραυματίες εκ των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πειραιά με σκάφος του  Πολεμικού Ναυτικού, όπου τους παρέλαβε ασθενοφόρο  και τους μετέφερε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγόρευσε τον απόπλου του εμπορικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container), ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ρυμούλκησης του Ν/ΘΗ πλοίου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.