Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Βαγιά, Πάρου των κατοίκων και του Δημοτικού συμβουλίου για τις αυθαιρεσίες δόμησης στο νησί

Σε συγκέντρωση στη Βαγιά στον Κάμπο της Πάρου πρόκειται να προχωρήσουν οι κάτοικοι μαζί με το Δημοτικό συμβούλιο καθώς εδώ και καιρό εξελίσσονται εργασίες δόμησης ενός τοιχίου επάνω στην ακτογραμμή και σε απόσταση 2 περίπου μέτρων από το κύμα.

Σκοπός της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι  είναι να υπερασπιστούν τον τόπο, το νησί  και τις παραλίες του επισημαίνουν οι κάτοικοι.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχίλοχος και η  Κίνηση Πολιτών Πάρου στην ανακοίνωση τους επισημαίνουν πως, από την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024 ενημέρωσαν εγγράφως την Πολεοδομία Πάρου , το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος στη Σύρο ότι εκτελούνταν εντατικές εργασίες επέκτασης του τοιχίου. Η Πολεοδομία και η Αστυνομία αντέδρασαν άμεσα και η Πολεοδομία βεβαίωσε την παρανομία και διέταξε διακοπή εργασιών. Παρόλα αυτά οι εργασίες συνεχίστηκαν και μάλιστα σε ώρες νυχτερινές με τη βοήθεια προβολέων.

Το τοιχίο χτίζεται κατά μήκος της ακτογραμμής σε απόσταση 2 μέτρων από το κύμα (photo: Aρχίλοχος)

 

Ο Δήμαρχος Πάρου επίσης πήρε θέση για το θέμα, απευθύνοντας επιστολές προς την Εισαγγελία και την Κτηματική Υπηρεσία Σύρου και ζητώντας την επιβολή της νομιμότητας.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να μην σταματήσουν τον αγώνα που ξεκίνησαν το καλοκαίρι όπως επισημαίνουν  “για τη διεκδίκηση της νομιμότητας και των δικαιωμάτων μας ως πολιτών στις παραλίες και τις ακτές του νησιού μας, οργανώνουμε εξόρμηση στο επίμαχο σημείο στη Βαγιά για να διαδηλώσουμε την αγανάκτησή μας προς όλους και όλα όσα συμβάλλουν στην διαιώνιση της καταστροφικής αυθαιρεσίας στο νησί μας. Αυτή τη φορά στη διαμαρτυρία μας συμμετέχει και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου μετά από σχετική του απόφαση, σημειώνουν στην ανακοίνωση.

Σημεία προσυνάντησης:

 

Παροικία:
Περιφερειακός, πάρκινγκ απέναντι από είσοδο Γυμνασίου, ώρα 11.30 π.μ.
Αλυκή:
Περίπτερο στον Άγιο Νικόλαο, ώρα 11.30 π.μ
Νάουσα:

Διάγνωση ιδιωτικό πολυϊατρείο,ώρα 11.15 π.μ.

 

Παρακαλούνται όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα να βρεθούν στα σημεία προσυνάντησης για να εξυπηρετήσουν και όσους δεν έχουν ιδιωτικό μεταφορικό μέσο.