
Στο Αμμούδι το Σάββατο η Dive In Action για επιθεώρηση και καθαρισμό του βυθού
Για την επιθεώρηση και τον καθαρισμό του βυθού στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αμμουδίου και της νησίδας περιμετρικά του Αγ. Νικολάου θα βρίσκεται η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action το Σάββατο 15 Μαϊου.
Οι δράσεις για το 2021 πραγματοποιούνται στα πλαίσια της συνέχισης του προγράμματος Vivid Blue, της περιβαλλοντικής οργάνωσης Santorini Active Volcanic Environment σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας.
Φέτος στις προγραμματισμένες δράσεις έχουν ενταχθεί μια σειρά παράκτιων καθαρισμών και συλλογή δειγματοληπτικού υλικού αναφοράς.
Σε στάδιο προετοιμασίας βρίσκονται οι δράσεις για το Σάββατο 22 Μαϊου, Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας καθώς και την Κυριακή 23 Μάιου που θα περιλαμβάνουν παράκτιο και υποβρύχιο καθαρισμό.
Τα μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης με πίστη στον εθελοντισμό θα συμμετέχουν και στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Γυμνάσιο του Εμπορείου την τελευταία μέρα της 59ης εθελοντικής αιμοδοσίας στη Σαντορίνη.
Υπενθυμίζεται ότι σε όλους τους καθαρισμούς στο πεδίο χρησιμοποιούνται επαναχρησιμοποιούμενα υλικά και πραγματοποιούνται ενημερώσεις στους εθελοντές για τους τρόπους και λύσεις αντικατάστασης των πλαστικών μιας χρήσης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα μέτρα υγειονομικής προστασίας για την πανδημία.
Στο τέλος όλων των υποβρύχιων και παρακτίων καθαρισμών γίνεται καταμέτρηση, αναλυτική καταγραφή και διαχωρισμός των σκουπιδιών πριν αυτά μεταφερθούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την τελική διαχείριση και την Ανακύκλωση.